Apple iPhone 5c met 8GB is officieel [update]


In een poging de tegenvallende verkoopresultaten van de iPhone 5c uit het slop te trekken lanceert Apple vandaag een goedkopere variant van de 5c.

De Apple iPhone 5c werd bij zijn lancering in september 2013 uitgebracht met twee verschillende opslagvolumes: een met 16 GB voor 599 euro, en een met 32 GB voor 699 euro. Het prijsverschil met de veel snellere iPhone 5s was daarmee niet groot, wat Apple terug heeft gezien in de verkoopcijfers. die waren ronduit dramatisch. De 8 GB-variant – die gisteren al uitlekte via een Duitse provider – moet hier verandering in brengen, en wel dankzij de aantrekkelijkere aanschafprijs van 499 euro.

Qua specs is de 8 GB-versie verder gelijk. De telefoon heeft een 4 inch Retinascherm, ofwel een resolutie van 1136 bij 640 pixels en een pixeldichtheid 326 ppi. De telefoon draait op Apple’s A6-chip en heeft aan de achterkant een 8-megapixel iSight-camera met een Æ’/2.4 diafragma. Aan de voorkant zit een 1,2-megapixel camera. De telefoon is verkrijgbaar in het wit, roze, geel, blauw en groen.

Het is nog niet bekend wanneer de telefoon verkrijgbaar is in Nederland. Hij staat al wel op de site van het Britse O2.

UPDATE: Apple heeft bekendgemaakt dat de iPhone 5c 8GB voorlopig alleen in Frankrijk, Duitsland, Australië, China en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar zal zijn. Of de smartphone ook naar Nederland komt, is nog even afwachten.

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5C_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

8 reacties

  1. Doet je denken… Zouden ze nu allemaal 8GB varianten gaan produceren terwijl er nog een enorme shitload aan 16GB modellen in de voorraadkasten ligt? Of zouden ze misschien de huidige modellen softwarematig begrenzen tot 8GB? Dat zou namelijk een veel efficiëntere oplossing zijn. Dit gebeurt met auto’s ook.

    Dan wordt jailbreaken wel weer erg interessant om zo’n mogelijke begrenzing op te heffen. iOS 7.1 is echter nog niet te jailbreaken. Jailbreaken wordt steeds lastiger en het duurt steeds langer voordat er een nieuwe jailbreak verschijnt. Maar de vuistregel blijft altijd: wat men kan maken, kan men kraken.

      • @baasbas: Het verschil met de 5s was slechts 100 euro waardoor bijna iedereen de 5s verkoos boven de 5c. Heel erg logisch en ik snap werkelijk niet dat Apple dit niet had voorzien.

        Nu is het verschil 200 euro waardoor het niet iets aantrekkelijker wordt om voor de 5c te kiezen wanneer je op de kleintjes moet letten. Maar 499 euro is nog steeds erg veel geld voor wat je krijgt. Zeker wanneer je dat vergelijkt met de concurrentie.

    • @dennis: Goed punt Dennis. Mocht het serieus zo zijn gegaan dan zou het misschien zelfs een succesje kunnen worden. Ik kan me nog herinneren hoe de impopulaire AMD dualcore CPU’s opeens massaal werden aangeschaft toen men ontdekte dat je nog cores kon unlocken. (^^,)

      Later brachten nog mobo-fabrikanten unlock knop als een feature op hun borden. Schitterend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *