‘Apple iPhone 5s kost $199 om te maken’


En wordt voor minimaal 649 dollar verkocht in de Apple Stores. Tel uit je iWinst.

Dit blijkt uit data van onderzoeksbureau IHS, die AllthingsD met gegevens en foto’s voorzag van de nieuwste iPhones in onderdelen. Doen ze bij iedere iPhone lancering, zo kwamen ze bij de ‘5’ bijvoorbeeld uit op 205 dollar.

iPhone 5s

Uit de teardown blijkt dat er voor 191 dollar aan onderdelen in de 5s is verwerkt. De assemblage kosten bedragen 8 dollar, waarmee het 16 GB-model op 199 dollar uitkomt. De duurdere versies met 64GB opslagruimte zouden Apple 208 dollar terugzetten.

De meeste kosten worden aan het scherm gemaakt (41 dollar, gevolgd door de A7-processor (19 dollar) en de Touch ID vingerafdrukscanner (7 dollar).

iPhone 5c

De 100 dollar goedkopere 5c bevat volgens IHS 173 dollar aan onderdelen, dat kan oplopen tot 183 dollar. De montagekosten bedragen 7 dollar.

Maak overigens niet de fout om deze prijzen van de verkoopprijs af te trekken, en het resterende bedrag winst te noemen. IHS heeft de transportkosten (enkeltje China – Apple Store) niet meegerekend, evenals de marketingkosten. Maar dat de marges fors zijn bij Apple, dat is geen geheim.

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5s_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5C_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Dat ‘enkeltje China – Apple Store’ zal ook te verwaarlozen zijn, omdat je op eBay veel spul met Free Shipping vanuit alle hoeken en gaten van dat land kunt vinden…

    Mijn gok is dat de marketing de meeste procenten voor z’n rekening neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *