‘iPhone krijgt in 2019 3D scanner op de achterkant’

Auteur: , 5 Reacties
Succes iPhone X heeft gevolgen voor iPhone 8

Hopelijk loopt het bouwproces ter zijner tijd geen vertraging op.

Apple heeft een druk jaar achter de boeg. Naast de reguliere iPhone 8 en 8 Plus heeft het namelijk ook een daadwerkelijk interessant toestel gebouwd, namelijk de iPhone X. Het jubileumnummer van het bedrijf uit Cupertino is onder andere speciaal door het gloednieuwe Face ID, waardoor je het toestel ontgrendelt met je gezicht.

Voor dit systeem wordt er gebruikgemaakt van enkele complexe sensoren die op de voorkant van het toestel zitten gemonteerd. De verschillende sensoren maken samen een 3D-scan mogelijk. Volgens het doorgaans zeer betrouwbare Bloomberg is Apple momenteel bezig om eenzelfde 3D-scanner op de achterkant te monteren.

De techniek erachter verschilt echter van de huidige die je in de iPhone X terugvindt. De nieuwe technologie maakt naar verluidt gebruikt van speciale lasers. Deze lasers maken een berekening hoe lang het duurt voordat licht van objecten in de ruimte terugkaatsen.

Op deze manier wordt een 3D-model van de omgeving gebouwd, waardoor ondere andere augmented reality een stuk realistischer wordt. Op dit moment werkt AR met iOS 11 echter al prima met ARKit, dus we zijn benieuwd in hoeverre deze speciale sensors de huidige technologie verbeteren.5 reacties

Als dit lukt, zou dat ongelofelijk gaaf zijn. Ik vermoed echter wel dat e.e.a. met een behoorlijke portie scepsis en achterdocht zal worden ontvangen. Nu kun je iets namaken door er foto’s van te maken, maar met een 3D scan uit een ‘simpele handheld device’ komt een driedimensionale kopie wel heel dichtbij. Daar zullen veel vormen van industrie niet blij mee zijn.
…en nog ter aanvulling: dit lijkt mij overigens wel een erg gave feature !
Opvouwbare schermen, 3D-scanners voor nog betere AR, vingerafdrukscanners die onder het scherm zitten verwerkt, er zitten toch nog behoorlijk wat leuke innovaties aan te komen op telefoongebied.
@edge: Leuk, maar wanneer komt er eens iets waar de mensen om vragen ?
Smartphone die de gehele dag makkelijk mee gaat met extreem gebruik, Niet stuk is als hij valt, en betaalbaar is …
Google Tango?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).