Apple: iPhone X is ons bestverkochte toestel

iPhone
Ondanks zijn forse prijs.

Apple heeft de kwartaalcijfers over de laatste maanden van 2017 bekendgemaakt. Het merk zegt dat de luxe iPhone X de best verkochte iPhone is. Apple boekte een recordomzet van 88,3 miljard dollar. Dat is een stijging van 13 procent in vergelijking met een jaar eerder. Er zit echter ook een keerzijde aan de cijfers.

Zo verkocht Apple in zijn algemeenheid minder iPhones. In het laatste kwartaal verkocht het merk 77 miljoen exemplaren van de smartphone. Dat is een procent minder in vergelijking met het laatste kwartaal van 2016. Concrete cijfers welke modellen goed scoren en welke minder krijgen we nooit te horen. Dit soort details maakt Apple nooit bekend. Het bedrijf wil alleen kwijt dat de iPhone X een succes is. Mede door dit laatste toestel kreeg de omzet een boost, want de iPhone X is de duurste iPhone ooit.

De iPads deden het een stukje beter, met 13,2 miljoen verkopen in het laatste kwartaal van 2017. In 2016 waren dat 13,1 miljoen verkopen. De verkopen van Macs en MacBooks liepen terug: 5,1 miljoen verkopen in vergelijking met 5,4 miljoen verkopen in het laatste kwartaal van 2016.

7 reacties

  • @gregorius: Precies !

   Maar laten we eens kijken naar de realiteit. Kijk eens naar de Prijs van de X
   Zie hem al bij MM en Coolblue voor bijna 100 euro MINDER dan de normale prijs.
   Dit is nog nooit gebeurt met een Iphone zo snel na de launch. Normaliter gaat er nog geen stuiver af !

   Zegt genoeg ….

   • @turbobrick: Nee, dat is standaard. Bij Coolblue en dergelijke gaat er juist heel snel een paar procent van de prijs af. MediaMarkt evenzo. Niet de eerste maand misschien, maar daarna zeker wel. Check even op Tweakers, daar kun je alles naast elkaar zetten en precies het prijsniveau van de afgelopen tijd zien.

 1. Kleine kantekening …. Q4 2017 was een week korter dan Q4 2016. Doorgerekend had apple 83 miljoen iphone verkocht dit kwartaal.

  Een absoluut verkooprecord.

  Doorgerekend hebben alle productgroepen beter gescoord.

   • @koeberg: een bedrijfkwartaal kan anders lopen dan een kwartaal in je schoolagenda … boekhouddingetje … google maar eens

    “Apple verkocht 1% minder iPhones maar boekte er wel 13% meer omzet mee. Dat wijst erop dat er relatief veel dure iPhone X’en zijn verkocht. Het is het vijfde achtereenvolgende kwartaal waarin de omzet snel groeit. De omzet uit iPhones was het hoogst ooit en dat is extra knap omdat het afgelopen kwartaal maar 13 weken telde, oftewel een week korter dan een jaar eerder.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *