Apple: iPhones hebben levensduur van drie jaar

Apple: iPhones hebben levensduur van drie jaar
Als je een iPhone of iMac koopt, dan moet je daar een behoorlijk bedrag voor neertellen. Toch rekent Apple erop dat je hun producten niet langer dan drie jaar gebruikt.

Dat blijkt uit een nieuwe sectie op de website van Apple, waarin het bedrijf uitleg geeft over zijn recyclingprogramma. Het Amerikaanse bedrijf gaat daarbij in op de levensduur van zijn producten en trekt een aantal opvallende conclusies, zo kunnen we toch wel voorzichtig stellen.

Apple stelt dat de iPhone, iPad en Apple Watch gemiddeld drie jaar in bezit van hun eerste eigenaar blijven en daarna afgedankt worden. Bij de Mac en Apple TV gaat het bedrijf uit van vier jaar. Het goede nieuws: doorgaans krijgen iDevices nog een tweede leven bij een nieuwe gebruiker.

Apple kiest er in tegenstelling tot verschillende andere smartphonefabrikanten voor om zijn producten lang te blijven ondersteunen. De iPhone 4S werd bijvoorbeeld al in 2011 gelanceerd, maar ontvangt nog steeds updates. Of het toestel daar uiteindelijk beter van wordt is een tweede, maar dat terzijde.

4 reacties

 1. Een beetje slinkse titel Jordy. In het stuk staat dat ze ervan uitgaan dat de eerste eigenaar de iPhone 3 jaar gebruikt om zo een gemiddeld energieverbruik te kunnen berekenen over die jaren.

  De levensduur is dus een stuk langer want inderdaad worden ze na die jaren nog gebruikt door volgende eigenaren.

  Wat is dan eigenlijk het doel van dit stuk? Als inderdaad Apple zou hebben gezegd dat de levensduur van een iPhone 3 jaar is dan heeft dat een nieuwswaarde omdat het vreemd zou zijn als een merk dat zou zeggen over z’n eigen product. Nu lijkt het mij een beetje een gezocht artikel om Apple fan boys op de kast te krijgen… Of zit ik er naast?

 2. Ja, Apple doet alsof ze je blijven steunen …
  Uiteindelijk saboteren ze hun goede hardware (want goedspul is het wel) door de software updates zodat er nauwelijks nog mee te werken valt.

  Ja, ze krijgen nog steeds updates maar wat heb je er aan als het steeds trager wordt terwijl je exact hetzelfde ermee blijft doen en er geen nieuwe apps bij komen ?

  Mooi voorbeeld:

  De Ipad3 (Ipad Retina) heeft NIET de mogelijkheid tot Airdrop terwijl dat ding uit 2012 stamt.
  Het kan prima qua hardware want met een Jailbreak kan de functie aangezet worden en werkt het alsnog. Dit geeft aan dat men moedwillig bepaalde modellen wilt uitfaseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *