Apple kan zich maar niet losweken van Samsung

Samsung vs Apple
Apple en Samsung hebben al jaren een haat-liefde verhouding. Daar wil Apple liefst vanaf, maar het lukt niet, integendeel, Apple is weer een stukje afhankelijker van Samsung geworden.

Vele rechtszaken tussen Apple en Samsung passeerden reeds de revue. Vorige week werd na zaak nummer zoveel, besloten dat Samsung 120 miljoen dollar schadevergoeding aan Apple moet betalen voor het schenden van twee patenten, terwijl Apple een boete krijgt van 158.000 dollar voor het schenden van een Samsung-patent.

Samsung blijft Apple’s hofleverancier

Ondanks het stoeien in de rechtbank, blijven de twee techgiganten uitstekend zaken doen. Daarbij is Apple volgens marktonderzoeker DisplaySearch dit jaar nog afhankelijker geworden van Samsung voor het fabriceren van de iPad.

Samsung produceert voor Apple zo’n 5,2 miljoen 9,7-inch retina iPad-schermen. Dit komt neer op 62 procent van alle iPad-displays. Apple koopt de schermen ook bij LG Display, maar dat aandeel is teruggelopen van 61 naar 38 procent door beperkte productiecapaciteit bij LG.

Hierbij moet worden opgemerkt dat Apple de verkoop van iPads in het laatste kwartaal met 15,9 procent zag afnemen ten opzichte van een jaar eerder. Dit laat overigens onverlet dat Apple één van Samsung’s grootste klanten is en Samsung één van Apple’s grootste toeleveranciers is. Een prachtig huwelijk.

Productie A8 processor

Apple probeert nog altijd waar mogelijk de afhankelijkheid van Samsung te verkleinen. En toch, ook als het gaat om de productie van Apple’s nieuwe A8 processor, zou Apple mogelijk niet alleen bij het Taiwanese TSMC aankloppen, maar ook weer bij Samsung. (via: cnet)

9 reacties

   • @Dennis: Dat kan dan wel zijn. Feit blijft dat het gewoon een hoop van hetzelfde is. Ik heb geen zin om als consument genaaid te worden waar ik bij sta. Enkel een slicker OS is de meerprijs die Apple vraagt absoluut niet waard. Het is en blijft een omgebouwde Samsung. Apple logo of niet.

    • @dadutchdude: Zo ken ik er nog een paar. Denk bijvoorbeeld aan merkkleding. Er zijn Ralph Lauren poloshirtjes waar je rustig 150 euro voor betaalt. Zijn die kwalitatief 15x beter dan een poloshirt van 10 euro van de Sting waar het Ralph Lauren logo niet op staat? Voor bijna alles wat je koopt geldt dat je niet 1 op 1 voor de kwaliteit betaalt. Het is veelal een niet-rationele kwestie van smaak en wat je bereid bent voor een product te betalen.

     • @Dennis: Die ken ik er ook nog wel. VAG doet precies hetzelfde. Daar betaal je ook voor de naam, merk of hoe je het dan ook wilt noemen. Ondertussen staat er wel gewoon op alle onderdelen hetzelfde logo. Maar dat ziet de consument niet want die denkt in een stoere Audi te rijden. Mensen zijn en blijven kuddedieren.

     • @ruben_koldeweij: Alsof Android niet stabiel is…. Ik durf te wedden dat Androud stabieler draait dan IOS. Kwestie van eigen ervaring. Mijn Iphone 4s was qua OS absoluut niet stabiel te noemen. Neem een willekeurige high end Android telefoon, met minstens gelijkwaardige specs als een iphone en je zult verteld staan van de soepelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *