Apple klaagt iPhone repareerwinkel aan, verliest

Auteur: , 2 Reacties
iPhone 6

Het gaat ze niet altijd voor de wind.

Een onafhankelijke reparatiewinkel in Noorwegen repareerde iPhones met gebruikte Apple-onderdelen. Zo maakte het Scandinavische bedrijf onder meer gebruik van refurbished displays van Apple. Het logo van het bedrijf uit Cupertino was doorstreept op deze producten. Volgens Apple overtrad het Noorse bedrijf de regelgeving omtrent het merkenrecht en een aanklacht volgde.

Henrik Huseby, advocaat van Apple, stuurde een aanklacht richting Noorwegen met de eis dat het bedrijf onmiddellijk zou stoppen met het gebruik van aftermarket iPhone schermen. Ook werd de firma gesommeerd een regeling te treffen met Apple. De zaak kwam aan het licht door de Noorse douane. Ze onderschepten een zending uit Aziƫ met 63 iPhone 6 en 6s-schermen. De douane nam contact op met Apple.

PCKompaniet, zoals de Noorse firma heet, liet de aanklacht over zich heen komen. Het logo op de Apple-schermen waren doorkrast met een stift. Dit was gedaan omdat de winkel geen geautoriseerde Apple-reparatie punt is. De rechter stelde het bedrijf in het gelijk. Omdat PCKompaniet zich niet profileert als Apple-reparateur en klanten ook geen enkele indruk kunnen krijgen dat de winkel zich presenteert als Apple-winkel. (via Motherboard)2 reacties

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).