Apple-kloon nu ook als AirDots Pro

 Apple-kloon nu ook als AirDots Pro
Zou het ook van dezelfde kwaliteit zijn?

Het zag er wat vreemd uit met de onthulling, die Apple Airpods. Twee oortjes zonder draad, maar inmiddels zijn de AirPods hartstikke normaal en zal niemand je vreemd aankijken. Zouden ze het verschil zien als je deze oortjes ging gebruiken?

Het zijn de nieuwe AirDots Pro (jawel!) van Xiaomi. Het is een perfecte kloon op de AirPods van Apple. Zo komt het design grotendeels overeen en zelfs het hoesje lijkt op die an de AirPods. De AirDots Pro werkt middels Bluetooth en beschikt naast luidspreakers tevens over een kleine microfoon. Eerder kwam het merk al met de reguliere AirDots.

De AirDots Pro kunnen tegen water en gaan ongeveer vier luisteruren mee. Het opladen van het product duurt ongeveer een uurtje. Om de oortjes zit een siliconen bescherming, voor betere geluidskwaliteit en isolatie. Het meest verrassende is de prijs. Waar de Apple AirPods 160 euro kosten, pik je Xiaomi’s kloon op voor 399 Yuan. Dat komt omgerekend neer op 50 euro. Dat is flink goedkoper in vergelijking met de AirPods van Apple, al is een compleet eerlijke vergelijking niet mogelijk. We hebben immers de Chinese prijs direct omgezet naar de euro. Toch kun je wel stellen dat de AirDots Pro zeker de helft goedkoper gaat zijn. Een goede deal?

Nog geen reacties

  1. Hopen dat de kwaliteit een beetje ok is. Er zijn zat chinese clones te vinden van de airpods op amazon maar het geluid is meestal belabberd, blikkerig en ronduit slecht.

  2. Xiaomi kennende, zit het met de geluidskwaliteit wel goed. Enkele jaren terug kwamen ze met spotgoedkope in-ear oortjes, die kwalitatief prima mee konden met de ‘gevestigde’ merken die vier, vijf keer zo duur waren. En als bezitter en frequent gebruiker daarvan, kan ik dit zeker bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *