Apple komt afspraak niet na, Samsung wil geld zien

Apple heeft een probleem
Apple heeft mogelijk niet aan de afspraken gehouden en Samsung ziet centen.

Hoewel de twee grootste smartphonemerken ter wereld ogenschijnlijk keihard met elkaar concurreren, zijn ze achter de schermen behoorlijk afhankelijk van elkaar. Apple is daarbij volgens Samsung de afspraken niet nagekomen, wat de iPhone-maker duur zou kunnen komen te staan.

Volgens ET News (via: AndroidAuthority) zou Samsung namelijk boos zijn op Apple omdat die laatstgenoemde niet genoeg display zou hebben afgenomen van de elektronicafabrikant.

Samsung is verreweg de grootste fabrikant van (onder andere OLED) displays ter wereld en Apple haalt sinds de release van de iPhone X hun OLED-displays bij Samsung. Ook de iPhone XS en XS Max bevatten een scherm dat is gefabriceerd door het Zuid-Koreaanse merk.

Naar verluidt sloten Samsung en Apple een overeenkomst over de hoeveelheid schermen die Apple zou moeten afnemen om zo een betere prijs te krijgen voor de displays. In 2016 schreven we dat er mogelijk een overeenkomst was gesloten voor 100 miljoen displays per jaar, drie jaar lang.

Maar de laatste jaren stagneert de smartphonemarkt en dat geldt ook voor Apple’s iPhone-verkoop. Met andere woorden, Apple kan niet genoeg displays kwijt om aan de eisen van Samsung te voldoen. Daarom zou Samsung mogelijk honderden miljoenen van Apple eisen.

Nu kun je het als een ontzettend gierige actie van Samsung kunnen noemen. Afhankelijk van de specifieke lettertjes in het contract tussen de twee, maar naar verluidt speelt er nog een hoop meer. Samsung zou namelijk miljarden in nieuwe productielijnen hebben gestoken om zo aan Apple’s eisen te voldoen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *