Apple komt binnenkort met een 12 inch MacBook Air

Apple komt met 12 inch MacBook Air
Het gat tussen de 11- en 13-inch variant zou nog dit jaar worden opgevuld.

Volgens Digitimes start de productie van de 12-inch MacBook Air in het derde kwartaal van dit jaar. Het Taiwanese Quanta Computer zou volgens hun bronnen de productie op zich nemen. Tegelijkertijd zou de komst van de nieuwe tussenmaat niets aan de recent opgefriste 11- en 13-inch modellen veranderen, die houden hun huidige hardware.

Op termijn zou Apple de 11-inch MacBook wel de laan uit willen sturen. Het schermformaat zou te veel concurreren met de iPad. Uiteraard is dit nog niet door Apple bevestigd. Het design van de 12-inch MacBook schijnt verder niet merkbaar te wijzigen, alleen intern wordt de lay-out van de batterij anders vormgegeven.

Krijgt ‘ie een retina-scherm?

Veel Apple-fans kijken al geruime tijd reikhalzend uit naar de komst van scherpere retina-schermen naar de Air, aangezien het huidige schermresolutie van 1366 bij 768 pixels al door veel Windows-laptops is gepasseerd. Diverse analisten verwachten dat de 12-inch versie ook meteen het eerste model met een retina-scherm zal worden. Een resolutie van 2.732 bij 1.536 pixels zou dan mogelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *