Apple komt dit jaar wéér met een LCD iPhone

Auteur: , 1 Reactie
Apple komt dit jaar nog steeds met een LCD iPhone

Liquid Retina mensen, Liquid Retina.

Het is misschien muggenziften, en u kunt het met me oneens zijn, maar op high-end smartphones mag je anno 2019 toch wel een fraai OLED-scherm verwachten. Daar denken ze bij het Amerikaanse Apple heel anders over. Vorig jaar kwam het merk nog met de iPhone XR, een iPhone met een Liquid Retina-display. Dat is een dure term van Apple voor het LCD-scherm dat de smartphone heeft. In de praktijk kun je er nog geen 1080p YouTube video’s mee kijken.

De pers brandde de telefoon niet per se af en voor een LCD-scherm ziet het er mooi uit, maar kom op. Voor ruim meer dan 800 euro mag je toch wel OLED-techniek verwachten? Volgens The Wall Street Journal duurt het nog wel even voordat Apple die stap gaat maken. De Amerikaanse krant stelt dat Apple pas in 2020 met enkel OLED iPhones gaat komen. In september van dit jaar komt het techbedrijf vermoedelijk met een update van de XR en deze zal wederom een LCD-scherm krijgen.

De vraag is of Apple hier een goede zet mee gaat doen. De berichtgevingen omtrent de huidige iPhone-verkopen zijn niet al te positief. Verandering en een frisse wind lijkt nodig om van de iPhone weer een toestel te maken die ‘we allemaal willen hebben’. Met dit nieuwe bericht hoeven we dit jaar in elk geval weinig spectaculairs te verwachten. En dat is jammer te noemen.1 reactie

En weer zo een journalistiek pareltje. Ga zo door…. zucht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).