Apple komt met bèta update accuduur Macbook Pro

Auteur: , 8 Reacties
Hopelijk werkte de update

En nou hopen dat de update niet voor een nieuw probleem zorgt...

Toevallig de nieuwste Macbook Pro gekocht en gemerkt dat de accuduur opvallend kort was? Dan ben je dus niet de enige!

Het probleem kwam aan het licht toen de Amerikaanse consumentenorganisatie, Consumer Reports, de nieuwe Macbook testte. Omdat de resultaten van de accuduur zeer variërend waren, van 3,75 uur tot 19,5 uur, besloot Consumer Reports de laptop niet aan te bevelen.

De variërende accuduur resultaten kwamen door een bug die in Safari zat genesteld.

Consumer Reports schakelt via een verborgen instelling namelijk de cachingsfunctie uit bij zijn browsertest. Met deze instelling kan de organisatie namelijk vaak een pagina laden zonder dat deze uit het cache wordt gehaald. Dat bootst echte gebruikersomstandigheden na. Juist deze verborgen instelling (misschien was ie daarom wel verborgen) activeerde deze bug.

Natuurlijk heeft de Amerikaanse consumentenbond de test ook gedaan zonder deze instelling en toen was het resultaat van de accu consistent en naar verwachting.

Maar een aantal consumneten hebben ook hun beklag gedaan op de fora van Consumer Reports. Het is alleen onwaarschijnlijk dat zij deze verborgen instelling hebben geactiveerd, dus het is nog maar even afwachten of de bèta-update de problemen van consumenten ook zal oplossen.

De update die de bug in Safari verhelpt, kun je nu downloaden als update 10.12.3 bèta 3. Je kunt deze update nu alleen nog downloaden door je in te schrijven voor het het bètaprogramma van Apple.

Geen fan van bèta update? Als de update voldoende getest is, zal hij verspreid worden onder alle gebruikers van de nieuwste Macbook Pro.8 reacties

Sta je dan met je premium Laptop …..
@turbobrick: Inderdaad. Probleem dat wordt opgelost met een update. Dat is wel degelijk een toegevoegde waarde ;). En dus premium.

Op zich netjes toch: heb je gewoon een update dat alles weer goed komt. Daarbij haalt 99% gewoon met gemak de 8-10 uur haalt bij gewoon gebruik (internetten, mailen, netflix, itunes en dergelijke). Dat is op zich een prima waarde voor zo’n compacte laptop. Dat deed ik vroeger met mijn Sony Vaio met extended batterij en 1 GHZ i3 processor en 2 TB intern geheugen. Best netjes, toch?
@willeme: Ik bedoelde hiermee dat je dit soort issues NIET moet hebben met laptops met dergelijke prijskaartjes.
Voor een beetje MBP is 2500 euro helemaal niets en dan verwacht je dat de boel fatsoenlijk getest is.

Enne, mensen klagen al vanaf de release, hoe lang geleden is het al sinds release ?
Denk dat de early birds er nu al 2 maanden mee rondlopen. Sorry, vind dat niet erg snel
@turbobrick: wat een nonsens weer. Prijs maakt niets uit … bugs zitten overal in. Weet je wat een tesla kost ? Pas toch iemand zich kort gereden door een “bug”.

En wel degelijk snel opgelost … want de oorzaak zelf is pas een paar dagen / week bekent…. paar dagen later de fix.
@dgh74: De tesla worden mondjesmaat verkocht vergeleken met Apple producten waar er MILJOENEN van over de toonbank gaan.
daarbij is er nog NOOIT iemand door een bug doodgegaan in een Tesla maar mensen die vertrouwen op het autopilot systeem dat nog nooit bewezen is om 100% foolproof te zijn, dus hoe simpel ben je dan ?

De Accu issues met de MBP zijn al sinds release en dat ik wat langer dan een week.
Dat de oorzaak (Safari) nu pas bekend is doet er niks aan af, het had destijds gewoon moeten kloppen.
Bij het fatsoenlijk testen met een uitgebreid testpanel dan had in 1 maand tijd dit probleem aan het licht moeten komen.
Gelukkig is de accuduur niet een hele belangerijke test om te doen … [sarcasme mode off]
Eeeeh een tesla camera die een witte vrachtwagen niet ziet … later opgelost door meer met radar te werken. Google it

Maar goed … verder eindeloze discussie
Ik zit sterk te twijfelen of dit wel de opvolger van mijn huidige macbook moet gaan worden
@markiejj: Ik zou het zeker niet doen … Gewoon wat op wat nieuwers want mischien heeft Apple over 1 jaar wel iets wat de moeite waard is.
Als je persee een nieuwe MBP moet hebben pak dan het 2015 model !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).