‘Apple komt met goedkopere MacBook Air op de markt’

Auteur: , 4 Reacties
'Apple komt met goedkopere MacBook Air op de markt'

Een nieuwe strategie?

De MacBooks van Apple zijn fijne werkmachines, maar komen wel met een stevig prijskaartje. Er zijn genoeg mensen die mede vanwege de prijs met een flinke boog om de computers van Apple lopen en bijvoorbeeld kiezen voor een Windows-machine.

Het techbedrijf uit Cupertino is zich bewust van een feit dat deze doelgroep kan worden aangesproken door goedkopere producen aan te bieden. Ik kan me niet voorstellen dat onder het bewind van Steve Jobs een dergelijke beslissing zou worden genomen, maar met Tim Cook is alles mogelijk. KGI analist Ming-Chi Kuo zegt dat Apple in de lente met een goedkopere MacBook Air gaat komen.

Deze computer zal worden gebaseerd op het huidige model. De voordeligste Air is momenteel 1.097 euro in Nederland. Welke specificaties de laptop gaat krijgen en met welk prijskaartje is afwachten. Alsnog bestaat er een kans dat men de Air te duur gaat vinden voor wat je krijgt. De laptop heeft bijvoorbeeld een ‘ouderwets’ 1.440 x 900 display, terwijl veel concurreren al een Full HD scherm aanbieden in de prijscategorie van 800+ euro. (via 9to5mac)4 reacties

Tja… of je dat dan moet willen ? Ik typ dit zelf op een maximaal ge├╝pgrade Macbook Pro late 2013… hij voelt en werkt nog steeds alsof hij nieuw is. Dit is mijn eerste Apple pc/laptop na 20 jaar met Microsoft/Windows werken en ik wil nooit meer anders. Ik hoop daarom dat ze ondanks een lagere prijs wel de kwaliteit kunnen waarborgen, want lekker (blijven) werken op een dure laptop is wel een vereiste om zoveel meer geld uit te gaan geven dan aan een concurrent.
Dan zal hij wel een downgrade krijgen ten opzichte van het huidige model, dus nee.
Full-HD schermen (met lage kijkhoek vaak) vind je al veel goedkoper dan 800+ btw.
Zouden ze m dan ook minder-premium kunnen maken en er van die volkse en minder-premium poorten in stoppen?
Je zal 100% zeker 1 poort hebben en dus voor het verschil in geld (goedkoper) dongles moeten kopen.
Ondertussen zit je anno 2018 nog steeds op dat gare scherm te kijken (wees nou eerlijk, hopeloos achterhaald !)
Enne er zal echt geen zware cpu in zitten op 512GB aan SSD storage.
Je kan beter een Ipad pro kopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).