Apple komt met high-end draadloze koptelefoon

Gaat Apple voor kwali of mooi design
Gaat Apple concurreren met het eigen Beats by Dre?

Iedereen verklaarde Apple voor gek toen ze met de draadloze AirPods kwamen (er staat zelfs een update op de planning), maar een draadloze koptelefoon is alles behalve futuristisch. Toch lijkt het bedrijf uit Silicon Valley haar geld in te gaan zetten op een markt die momenteel gedomineerd wordt door bedrijven als Beats by Dre (overgekocht door Apple) en Sennheiser. Apple komt nu dus zelf met een draadloze koptelefoon.

Dat zeggen insiders betrokken bij het project tegen Bloomberg. Het zou gaan om een draadloze koptelefoon met noisecacelling voor het topsegment van de markt. Voor een goed stel Beats betaal je al snel rond de €300,- euro, dus Apple kennende moeten fans meerdere ribben uit hun lijf neertellen voor de gadget.

Over de exacte specs en prijzen is nog weinig bekend, maar dezelfde insiders vermelden dat het miljardenbedrijf al een tijdje aan de technologie werkt. Dat ging niet zonder tegenslagen en ook bij de draadloze koptelefoon werd het ontwikkelingsproces zo nu en dan geconfronteerd met flinke veranderingen en aanpassingen.

Apple gaat zich dus richten op het gemak van de AirPods, maar dan zonder het risico om ze direct kwijt te raken en natuurlijk met een beter geluid. Volgens de geruchten kan de koptelefoon al zo snel als eind dit jaar op de markt komen, maar het zou ook zomaar kunnen dat het project volledig geschrapt wordt of flink wordt aangepast.

Tot die tijd lees je op Apparata veel meer over Apple, waaronder drie suggesties voor iOS 12. Ook kun je door middel van deze gadget je AirPods draadloos opladen. Tot slot lees je in dit artikel alles over de goedkope iPhone-reeks, de aankomende iPhone SE 2.

Foto @Jens Mahnke

3 reacties

 1. “Tot die tijd lees je op Apparata veel meer over Apple, waaronder drie suggesties voor iOS 12. Ook kun je door middel van deze gadget je AirPods draadloos opladen. Tot slot lees je in dit artikel alles over de goedkope iPhone-reeks, de aankomende iPhone SE 2.”
  Het gaat wel heel erg richting: ik vind alles van Apple helemaal geweldig!

  • @zaphodbeeblebrox: Apple is simpelweg een grote speler in de tech-industrie, dus onze lezers willen doorgaans graag wat meer over het bedrijf lezen . En tussen jou en mij: ik ben helemaal geen fan van Apple. Sterker nog, ik heb sinds de eerste iPod nooit meer een Apple-product aangeraakt!

  • @zaphodbeeblebrox: doorlinken naar je eigen artikelen, en zeker artikelen waar men [voor en tegenstanders van Apple] interesse in tonen is gewoon heel slim. Ook marketing technisch goed, dus voor de adverteerders, dus kunnen wij deze site blijven bezoeken en kunnen zij (uiteindelijk) groeien en meer content plaatsen.

   Je kunt zeggen wat je wilt, maar als er iets over Apple geschreven wordt reageren mensen gelijk.
   Als er iets over een Android toestel geschreven wordt, word er bar weinig gereageerd. Deze week HTC U12, Motorola Moto G6, OnePlus 6 allen geen reacties. LG G7 en Huawai P20 wel reacties, maar vooral omdat ze op de iPhone X lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *