Apple komt met officiële pagina voor gebogen iPad Pro’s

Potverdikkeme, wat zonde
Het is nu écht een dingetje.

Het verhaal van de gebogen iPad Pro’s begon op sociale media, Reddit, het Apple-support forum en YouTube. Er waren klachten over de nieuwe vrij dunne tablet van Apple. Het apparaat zou vrij eenvoudig gebogen kunnen worden en video’s op het internet bevestigden dit. Het zou zelfs zo zijn dat iPad Pro’s licht gebogen uit de verpakking komen.

In eerste instantie reageerde Apple op kritische nieuwsartikelen, maar nu komt het techbedrijf met een meer officiële reactie op de site van het merk. Op de support-pagina valt te lezen waarom het materiaal van de iPad Pro gevoelig is voor buigingen. Apple spreekt onder meer over de combinatie van een plastic en aluminium behuizing.

Het is Apple’s manier om aan te geven dat je niet op coulantie hoeft te rekenen als je iPad Pro gebogen is. Winkels die klagende klanten krijgen zullen voortaan naar deze support-pagina verwijzen waar Apple een mooi praatje houdt waar je eigenlijk niets aan hebt. Het techbedrijf blijft bij zijn eerdere uitspraken. Gebogen iPad Pro? “Deal with it.”

Nog geen reacties

  1. Die pagina heeft niets te maken met het buigen van ipads. Wél hebben ze het over de vlakheid out-of-the-box. 400 microns, oftewel 0.4mm; niet eens zo heel indrukwekkend.

    Daarnaast lichten ze het productieproces toe, waarbij wordt aangegeven dat ze duidelijk form over function hebben verkozen. Dit proberen ze weer goed te praten door te stellen dat ze de sterkte van een structureel vernacheld deel te ‘herstellen’ door het weer op te vullen met kunststof. Dat is natuurlijk gewoon bullshit.

    Het is gewoon een ontzettend domme design beslissing geweest en ze durven het niet eens toe te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *