Apple komt met reparatieprogramma voor iPhone 6 Plus

iphone
Er hangt alleen een hele dikke ‘maar’ aan dit programma.

Het kan zijn dat het scherm van je iPhone 6 Plus kuren vertoond. Onder de naam ‘Touch Disease’ kwamen klachten van 6 Plus-bezitters over hun telefoon. Het scherm van de 6 Plus kan een irritante flikkerende streep bovenaan het scherm tonen. Hierdoor reageert het touchscreen minder goed en dus is je toestel rijp voor een reparatie.

Het probleem betreft een fout van Apple, al ontkennen ze dit zelf. Het techbedrijf heeft een reparatieprogramma op touw gezet om getroffenen te helpen. Helaas bestaat het woordje ‘service’ niet in het woordenboek van Apple en dus is de reparatie niet kosteloos. Het techbedrijf brengt een bedrag van 167,10 euro in rekening wanneer je scherm is gerepareerd. Smakeloos, aangezien het een probleem is waar je zelf niets aan kan doen. De iPhone-maker denkt hier anders over.

In een statement zegt Apple dat het probleem niet zomaar voorkomt en dat het min of meer de schuld is van de 6 Plus-bezitter. Volgens het Amerikaanse bedrijf moet de smartphone bijvoorbeeld een harde klap hebben gemaakt.

Apple has determined that some iPhone 6 Plus devices may exhibit display flickering or Multi-Touch issues after being dropped multiple times on a hard surface and then incurring further stress on the device.

Het team van iFixit sprak deze theorie van de techgigant eerder tegen in een blogpost. Volgens de hardware-nerds is het wel degelijk een designfout van Apple. De iPhone 6 Plus kan worden gerepareerd bij een officiële Apple-winkel of bij één van de vele retail stores.

3 reacties

  1. Logisch.. oorzaak van de schade valt onder gebruikerssschade.
    De telefoon moet gebogen zijn (dat gebeurd natuurlijk) en een keer onhandig gevallen.

    Logisch dat telefoons die hard gestoten of gevallen zijn geen gratis nieuw scherm krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *