Apple komt met vernieuwende, duurdere AirPods (gelekt)

Auteur: , Geen reacties
Tja, dat tikt wel aan

Apple gaat nu wel vernieuwen, maar daar staat een hogere prijs tegenover.

De geruchtenmachine draait op volle toeren en meerdere media, op basis van meerdere bronnen spreken al een tijdje over een nieuwe set AirPods. Nu lekt er niet alleen wát voor AirPods we dan mogelijk verwachten, maar ook wat de waarschijnlijke releasedatum zal zijn. En het zal potentiële fans verheugen dat er nu wél wat veranderingen doorgevoerd zijn.

Apple zou volgens MacRumors (via: ChinaEconomicDaily) met een nieuwe set oortjes komen die de naam ‘Apple AirPods Pro’ zullen dragen. Jazeker, er komt een Pro-variant van Apple’s geluidssysteem en het zal velen een plotselinge steek in de portemonnee geven om het woordje ‘Pro’ te lezen. Nee, geen AidPods 3, maar Pro; dat gaat een hoop extra’s kosten.

Maar voor we bij de prijs belanden, eerst de nieuwe feature. Voor het eerst zou Apple namelijk noise cancelling toevoegen aan hun oortjes. Op die manier kunnen gebruikers het omgevingsgeluid dempen en zich volledig concentreren op de muziek. Gezien de populariteit van Apple’s producten betekent dat ook dat een openbare weg eventueel nog gevaarlijker wordt, want waar de in-ear AirPods tot dusver in elk geval een flinke toeter door lieten, zou deze nieuwe set dat moeten voorkomen.

Wat betreft de prijs zullen pro’s zich ook meer thuis gaan voelen; de nieuwe set zou zo’n $260 of omgerekend €233 gaan kosten, wat aanzienlijk duurder is dan de AirPods 2, die zo’n $159 kostte (of $199 met wireless charging case). Tja, zo verlies je de voorsprong die je had wel snel, Apple.

Apple zou eind deze maand officieel naar buiten komen met het dure stukje technologie. Tot die tijd hebben Apple-gebruikers nog de tijd om bijvoorbeeld over te stappen op de Sennheiser Momentum. In de review van Sennheiser’s ‘Pro’ oortjes van ongeveer dezelfde prijs leggen we bijvoorbeeld uit over een geweldige functie die noise cancelling in het verkeer minder gevaarlijk maakt. Zou Apple ook met Transparent Hearing komen, dan hebben ze misschien eindelijk weer een waardige set oortjes uitgebracht.

Lees(ter) ook: Luister goed: AirPods vs. Galaxy Buds vergelijkingEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).