Apple komt pas een stuk later met de HomePod

Hey Siri, schiet eens op!
Apple’s reactie op de slimme speakers van Google en Amazon laat nog even op zich wachten.

Tijdens het afgelopen Apple-congres WWDC kondigde de techgigant een slimme speaker aan genaamd HomePod. Onze Ruber schreef in juni daarom al ‘beter laat dan nooit’, want na Amazon’s Echo en Google’s Home kwam Apple ook eindelijk met een intelligente box. Nou, die laat dus nog even op zich wachten.

In een statement tegenover (onder andere) Engadget zegt Apple het volgende: “We kunnen niet wachten tot mensen de HomePod – Apple’s eerste draadloze speaker voor thuis – kunnen ervaren. Maar we hebben nog een beetje extra tijd nodig voor [de speaker] klaar is voor onze klanten. We zullen begin 2018 beginnen met het verzenden van de speaker naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.”

[gv data=”1hw9skL-IXc”][/gv]

Eigenlijk zou de HomePod in december van dit jaar in de hierboven vermeldde landen uitkomen, maar dat is dus nog een beetje te veel gevraagd. De exacte reden waarom Apple langer nodig heeft voor de HomePod, wordt niet duidelijk uit het statement.

Overigens is het niet heel schokkend dat Apple er langer over doet. Niet alleen moeten ze concurreren met grootmachten Google en Amazon, maar het miljardenbedrijf heeft vanzelfsprekend met een gigantische hoeveelheid aandacht te maken wanneer de speaker uitkomt. Venijnige journalisten (ja, ik ook) en klanten leggen immers alles van Apple (terecht) onder een vergrootglas.

Wanneer de HomePod in andere landen uit gaat komen is nog niet bekend. Meer lezen over Apple-producten die ergens volgend jaar of misschien in 2025 uitkomen? Lees dan bijvoorbeeld hier over de randloze iPad die het design van de tablet volledig om moet gaan gooien. Of wat dacht je van Apple’s ontwikkeling van een 5G-netwerkchip samen met Intel. En omdat het gewoon zo ontzettend interessant is, kun je in dit artikel lezen hoeveel het nou eigenlijk kost om een iPhone X te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *