Apple kondigt evenement nieuwe iPad Pro en Mac aan

Auteur: , 5 Reacties
Artsy!

Apple krijgt het druk, deze herfst.

Langzaam maar zeker krijgen we meer informatie over de aankomende iPad Pro, maar ditmaal zijn het niet de specs of een release-window. Neen, het is een evenement en dus de datum waarop we alles over de tablet te weten krijgen.

Het evenement genaamd ‘There is more in the making’ zal op 30 oktober plaatsvinden in Brooklyn, New York, zo kondigt Apple op haar website aan. Bij de aankondiging zijn steeds weer andere, abstracte, bijna artsy Apple-logo’s te zien. Dit refereert waarschijnlijk naar de foucs van dit evenement op creatieve professionals.

Het zal het tweede grote evenement van Apple zijn en ditmaal gaat het nagenoeg zeker over de aankomende iPad. Vooralsnog lijkt het erop dat er zelfs twee nieuwe iPad Pro’s aan zitten te komen: een 11-inch model en een 12,9-inch uitvoering. Beide designs krijgen geen notch, een nagenoeg randloos ontwerp, FaceID en ongetwijfeld een hoop andere toffe snufjes.

Daarnaast zullen (toekomstige) eigenaren van een Mac de 30e ook in hun agenda moeten zetten, want er gaan veel geruchten rond dat er nieuwe Mac’s aan zitten te komen. Het zou daarbij kunnen gaan over een nieuwe MacBook Air, maar er wordt ook gesproken over upgrades van de huidige modellen en wellicht zelfs een vernieuwing van de in 2014 uitgekomen Mac mini.

Kortom, 30 oktober weten we alles over de aankomende iPad’s en Mac’s. Tot die tijd lees je hier waarom Apple haar eigen chips gaat maken en Intel daarmee ‘de vinger’ geeft. Ook zou het opvallende gebrek aan nieuwe AirPods kunnen wijzen op een upgrade. Zouden die de 30e ook worden onthuld? Tot slot lees je in dit artikel alles over Apple’s aankomen iPlane 1… Wacht, dat was Kanye’s hersenspinsel.

Artsy artwork @Apple5 reacties

iPads, gaap. Ben erg benieuwd of er idd een nieuwe Mac Mini gaat komen en voor welke prijs.
@rubenpriest: Huh? Eindelijk worden ze echt vernieuwd. Werd juist wel een keertje tijd dat er een nieuw design en nieuwe techniek voor kwam. Ik heb hier de 2017 iPad liggen en qua gebruik, scherm en chassis doet ‘ie mij erg denken aan de iPad uit 2013.

Het zal wel niet gebeuren, maar het zou wel gaaf zijn als ze MacOS erop draaien ipv iOS. Een soort Surfcace Go concurrent. Dus het volledig MacOS, toetsenbordje met trackpad voor een laptop functie. Dan hoef je niet meteen 2 ruggen neer te leggen voor een MBP of iets minder voor een 12″ MB. In technisch opzicht moet het lukken. Die 12″ MB draait op een vrij zuinige en trage mobiele chipset. Beetje A12 komt er al redelijk in de buurt, tegenwoordig.
@willeme: met gaap bedoel ik dat ik persoonlijk niet geïnteresseerd ben in de iPads, maar wel in de eventuele Mac Mini.
@rubenpriest: Mac Mini kan ondertussen rechtstreeks van de Apple Store zo het museum in :-D. Die mag inderdaad wel vernieuwd worden. Nu nog even eigen display’s maken!
Ben erg benieuwd naar de 11 inch iPad.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).