Apple kondigt nieuwe generatie iPad Pro aan

iPad Pro
Een groter scherm en nog grotere prestaties.

Apple heeft zojuist op het WWDC-evenement een nieuwe versie van de iPad Pro aangekondigd. De nieuwe generatie bestaat uit de bekende 12,9 inch-versie en een nieuwe 10,5 inch-versie met Retina-scherm, 0,8 inch groter dan de vorige generatie iPad Pro. Doordat de randen 40% kleiner zijn dan in het 9,7 inch-model, blijft het apparaat zo compact mogelijk en weegt het slechts 1 pond.

Daarnaast is het scherm verbeterd, waardoor je in allerlei weersomstandigheden een prima zicht moet hebben. Ook is er voor het eerst ondersteuning om HDR video’s te bekijken.

Nieuw is ProMotion. Deze term gebruikt Apple om de verversingssnelheid aan te tonen op de nieuwe iPad Pro. In plaats van de gebruikelijk 60Hz, beschikt de nieuwe generatie iPad Pro over een dynamische verversingssnelheid van maximaal 120Hz, die zich aanpast op het type content dat je bekijkt om op deze manier de accu te besparen. Ook verbetert de gebruikservaring van de Apple Pencil dankzij Promotion, waardoor er nu slechts een latency plaatsvindt van 20ms.

Dat is te merken bij de split-view, waarbij je 2 apps tegelijk kunt gebruiken. In dat geval kun je ook nog eens gebruik maken van de nieuwe drag- en drop functionaliteit. Als je Safari en Mail tegelijk open hebt, kun je de url slepen naar je mailtje. (met dank aan iOS 11)

De iPad Pro maakt gebruik van een Performance A10X Fusion Six-core CPU en een Twelve-core GPU. De processor is 30% sneller dan de oude A9X-versie en de GPU is 40% beter dan de voorgaande versie. Ondanks al deze kracht is er nog steeds een flinke verwachte batterijduur aanwezig van ongeveer 10 uur gebruik.

Qua camerafeatures maakt de nieuwe generatie iPad Pro gebruik van dezelfde camera’s als de iPhone 7. Aan de achterkant zit er een 12 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie, terwijl er aan de voorkant een 7 megapixel camera zit.

De nieuwe iPad Pro-modellen maken gebruik van USB 3.0-ondersteuning en snellaadtechniek. Ook zijn er nieuwe smart covers aanwezig. Zowel de 10,5 inch-versie als de 12,9 inch-versie van de nieuwe iPad Pro-modellen beschikken minimaal over 64GB aan intern opslaggeheugen.

De 10,5 inch-versie heeft een instapprijs van 649 dollar, terwijl je voor de 128GB en 256GB-versie 749 en 949 dollar kwijt bent. Voor het 12,9 inch-model ben je minimaal 799 dollar kwijt, en de 128GB en 256GB-versies kosten 899 en 1099 dollar.

15 reacties

 1. Kortom, weinig nieuws dat echt boeit …
  Weer veel van hetzelfde.

  Laten we wel wezen, de Ipad Air 2 was al snel zat, de pro’s toch wel, nu weer meer snelheid waar je weinig mee kan op de enkele photo guru of design junk na.

  Nog steeds geen Account log in zodat je dat ding kan delen en iederen met zijn/haar vingerafdruk kan inloggen in hun prive omgeving.

  Goeie camera, dat wel maar wat boeit dat nog op een tablet van dat formaat, en dat terwijl we minstens zulke goeie camera’s op de smartphone hebben zitten.

  • @turbobrick: eeeh volgens mij zijn die pro’s voor photo guru’s bedoeld of niet …. vorr gewone stervelingen heb je de gewone ipad…. dus wat is het probleem uberhaupt ?

   Lekker een galaxy tab voor een paar tientjes goedkoper en bergen snelheid minder ? Jij wel waarschijnlijk 😛

   • @dgh74: Welke guru’s ?
    Je kunt niet eens een SD card eenvoudig koppelen zonder adaptors en dergelijke.
    Bovendien gebruiken de echte fotograven de complete Adobe Suite en niet een behoorlijk beperkte App vergeleken met the real thing.

     • @turbobrick: aha nu toch weer guru’s met 30 megapixel. Nah die hebben heus budget om een cardreader an de ipad te koppelen. Inpluggen duurt een seconde langer … WOW.

      Daarbij … met een beetje wifi netwerk ( camera met wifi had ik jaren terug al ) kan je vrij veel hoor.

     • @dgh74: Kijk maar eens rond in de foto wereld, werken vrijwel allemaal met laptop en stoppen daar SD of CF card in …. Klaar.
      Een beetje Wifi netwerk vind je lang niet overal waar photoshoots zijn, en zeker niet in het buitenland.
      Daarbij, zijn sommigen nogal spichtig mbt hun content en doen dat liever niet draadloos.

     • @turbobrick: en bedankt !

      Er is niemand die straks 512 gig aan fotos gaat overzetten. Daar ie ie ook niet voor bedoeld. Dus geen cardreader nodig.

      Maar je nikon koppelen … fotos op ipad checken … paar mooie eruit pikken en daarmee aan de slag om een advertentie in elkaar te flatsen ( een voorbeeldje ).

      En wat het rondkijken in de fotowereld aangaat… dat is juist waar ze goed worden verkocht en ook zeer goed zijn ontvangen. Dus ik zou beter “rondkijken” als ik u was 🙂

     • @dgh74: Ik heb werkelijk waar nog NIEMAND ermee rond zien lopen.
      Zie ze wel met bosjes lopen met MB´s en MBA en dergelijke.
      Laat mij maar eens zien hoe jij met lightroom on the go de foto´s bewerkt met je ipad pro …
      Je moet ze eerst met een computer importeren en in een catalogus zetten voor je kan syncen … RAW editen kan je ook shaken en ga zo maar door.

      De Ipad Pro is het allemaal net niet … En met een pencil erbij en keyboard heb je laptop prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *