Apple kondigt nieuwe iMacs aan, inclusief Pro versie

iMacs
Nog meer brute kracht in de nieuwe iMacs van Apple.

Op het WWDC-evenement heeft Apple zojuist de nieuwe generatie iMacs getoond. De nieuwe desktops komen binnenkort op de markt en moeten de 2015-modellen vervangen. Het gaat specifiek om een 4K en 5K- iMac. De nieuwe iMac-modellen hebben de nieuwste i7 Kaby Lake- processoren en betere schermen.

De desktops beschikken allemaal over twee Thunderbolt 3-aansluitingen en krijgen 80% snellere graphics dan de modellen hiervoor. Apple richt zich vooral op VR-ondersteuning. Dankzij de nieuwe hardware moet al het VR-geweld vlekkeloos draaien op de nieuwe desktops. In de persconferentie gebruikte Apple een Star Wars-game als voorbeeld om de kracht van Metal 2 en macOS High Sierra te tonen.

De nieuwe iMac Retina 4K is uitgerust met een 21,5 inch-display, Radeon Pro 555 en Radeon 560 met maximaal 8GB aan VRAM. Het 27 inch 5K-model beschikt over een Radeon Pro 570, 575 en 580, ook met tot wel 8GB aan VRAM. Alle iMac-modellen zijn vanaf vandaag beschikbaar in de Apple Store na afloop van de Keynote. Op dat moment weten we ook wat de nieuwe generatie iMacs gaan kosten in Europa.

Nieuw is de iMac Pro-lijn, die nog meer grafische kracht met zich meebrengt. Tijdens het WWDC-evenement toonde Apple al enkele beelden van het nieuwe apparaat. Het krachtige apparaat beschikt over een 8-, 10- of 18-core Xeon-processor, geeft je de mogelijkheid om tot 16GB aan VRAM erin te rammen en krijgt Radeon Vega-graphics.

iMac Pro

Het is mogelijk om tot 128GB ECC geheugen aan geheugen te krijgen en maximaal 4TB SSD-opslag met een snelheid van 3GB per seconde. In plaats van 2 zoals bij de gewone iMac zitten er in de Mac Pro 3 Thunderbolt 3-poorten en een ingebouwde 10-Gigabit Ethernet-functie.

Heel wat brute kracht van Apple komt echter ook met een flink prijskaartje: de instapprijs bedraagt namelijk 4999 dollar. Vanaf december moet de iMac Pro te koop zijn in de Apple Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *