Apple koopt locatiedienst. Wordt Maps eindelijk beter?

Apple Kaarten
Apple heeft het Canadese Locationary opgekocht. Deze in Toronto gevestigde startup houdt zich voornamelijk bezig met het crowdsourcen van informatie over bedrijven, en geeft zaken als openingstijden weer op kaarten. Drie keer raden waar deze informatie nu terecht komt.

Exact. Toen Apple de kaartendienst van Google opzij schoof en voor het zelfgemaakte en enigszins gehandicapte Apple Kaarten koos als primaire locatieservice in iPhones en iPads, was de weerstand groot. Simpelweg omdat Apple Kaarten nog niet af leek en iGebruikers soms letterlijk de verkeerde kant opstuurde. Het leidde tot ontslag, een mea culpa van CEO Tim Cook, en de belofte dat er verbetering zou komen.

Locationary

Hierbij moet Locationary gaan helpen. Voor welk bedrag het bedrijf inclusief medewerkers is overgenomen wordt niet bekend gemaakt.

Locationary is eigenlijk een soort Wikipedia voor lokale bedrijven. Het geeft info over openingstijden, recensies, en wanneer dit allemaal geïntegreerd wordt in een kaartenservice zou je op basis van crowdsourcing altijd de actuele info moeten krijgen over het restaurant/bioscoop/hotel dat je zoekt.

Nog geen reacties

  1. Maps verbetert al tijdenlang. Google Maps ligt op voorsprong, maar keuze is altijd goed. Bovendien is het kaarten materiaal minder dan bij Google, de Apple Maps App zelf is al net zo goed en misschien beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *