Apple-koptelefoon schakelt straks soepel naar draadloos

Patent
Er zijn volop geruchten dat Apple bij de iPhone 7 afscheid neemt van de koptelefoonansluiting. Met een nieuw patent hoopt Apple tot een koptelefoon te komen die na ontkoppeling gewoon door blijft spelen.

Dat werd ontdekt door Apple Insider.

Zowel normaal als draadloos via Bluetooth kunnen luisteren, dat is in principe niet nieuw. Maar een Bluetooth-apparaatje dat automatisch als het juiste wordt herkend door je smartphone is dat wel. Net als een koptelefoon die niet meerdere seconden nodig heeft om van het een naar het ander over te schakelen.

Volgens het patent zou de koptelefoon op de een of andere manier van code voorzien zijn, zodat de smartphone weet dat het draadloze device hetzelfde is als degene die even eerder was ingeplugd. Om de overgang van de ene naar de andere modus soepel te laten verlopen zou er een data-buffer aanwezig zijn in de koptelefoon. De grootte van die buffer zou bovendien zelf in te stellen zijn.

Tot slot wordt er gesproken van een manier om een enkele kabel zowel het geluid als stroom te laten vervoeren, zodat je de koptelefoon kunt opladen via je iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *