Apple krijgt boete omdat ze een bemoeial zijn, zegt Taiwan

Deze man is er duidelijk erg emotioneel over
Iemand moest het doen, de teugels van Apple wat aantrekken. Taiwan heeft Apple beboet omdat ze hun grote neus teveel met de zaken van iPhone-verkopers staken. Maar de boete doet volgens mij Apple totaal geen pijn.

Als je als winkel Apple-spul wil verkopen moet je alles volgens hun regeltjes spelen. De juiste inrichting, de juiste reclames, uiteraard geen andere merken in je toko, noem het maar op. Dat is nog tot daar aan toe, maar toen de computertent ook nog eens telefoonwinkels en aanbieders prijzen begon op te leggen, trokken de Taiwanese autoriteiten aan de rem en gaf ze een boete.

Apple moet nu een hele 20 miljoen Taiwanese dollar boete betalen. Dat klinkt als een aardige strop voor ze, totdat je beseft dat het omgerekend zo’n 500.000 euro is. Dat voelt het miljardenbedrijf dus nauwelijks. Maar misschien hebben ze nu wel de boodschap doorgekregen dat ze zich niet meer met de verdere verkoop van iPhones mogen bemoeien zodra ze de distributierechten uit handen geven. Eerder speelde een soortgelijke situatie in Frankrijk.

(Via: The Wall Street Journal)

Nog geen reacties

  1. Tsja dat doen ze overal, ook in nederland, en er is niemand die er iets aan doet. Wil je apple verkopen als winkel? Dan moet je je winkel verbouwen zodat apple de winkel waardig vind voor zijn producten (dit mag de winkel zelf betalen, een willekeurige andere fabrikant betaald dit normaal gesproken als zij bijvoorbeeld een meubel in een winkel willen met hun naam er op) Apple legt de prijs op, als je je daar niet aan houd als winkel krijg je geen producten meer, als je veel verkoopt krijg je betere marges (een winkel maakt doorgaans tussen de 10 en 30 euro marge op bijvoorbeeld een iphone of ipad, maar een mediamarkt of dixons maakt meer marge omdat ze goede vriendjes zijn met apple omdat ze een compleet altaar in hun winkels hebben staan en veel verkopen) Ik heb jaren in een electronikawinkel gewerkt en erger mij verschrikkelijk aan apples manier van zaken doen.
    Ik snap niet dat er in europa niets aan word gedaan, want het zijn simpelweg prijsafspraken en die zijn verboden. Zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *