Apple krijgt patent voor laptop met twee schermen

Apple MacBook dualscreen patent
Waarom zou een laptop maar één scherm hebben? Twee schermen is natuurlijk handiger. Zoiets moeten ze bij Apple gedacht hebben toen ze dit patent aanvroegen voor een laptop die aan beide kanten van de klep een scherm heeft.

Naast het reguliere scherm beschikt deze MacBook ook over een scherm aan de andere kant, inclusief zonnecellen. Wel zo handig als je lekker in het zonnetje zit te werken.

Het scherm aan de achterkant is voorzien van speciaal elektrochroom glas waarbij bepaald kan worden in hoeverre het licht doorlaat. Als je het glas dus op donker zet is het scherm er achter niet zichtbaar. Het lijkt niet de bedoeling dat het scherm aan de achterkant gebruikt kan worden als een soort van tablet/touchscreen.

Er is namelijk nog steeds een enorm Apple logo te zien. En dat is vrij onhandig midden in je scherm. (bron: uspto.gov, via: appleinsider.com)

Apple MacBook dualscreen patent

Apple MacBook dualscreen patent

Nog geen reacties

  1. Die patenten van Apple zijn net een shotgun. Als je maar genoeg dingen in kan raken zal er vast wel een of andere ontwikkeling van een potentiële concurrent tussen zitten.

  2. Die patenten van Apple zijn net een shotgun. Als je maar genoeg dingen in kan raken zal er vast wel een of andere ontwikkeling van een potentiële concurrent tussen zitten.

  3. inderdaad, dit is weer allesbehalve innovatief maar iedereen in de media zal weer geloven dat apple iets nieuws heeft uitgevonden…en wat ook lekker handig is, zijn die zonnecellen, want niemand bewaart zijn laptop in een laptoptas…

  4. inderdaad, dit is weer allesbehalve innovatief maar iedereen in de media zal weer geloven dat apple iets nieuws heeft uitgevonden…en wat ook lekker handig is, zijn die zonnecellen, want niemand bewaart zijn laptop in een laptoptas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *