Apple legt patent op volledig glazen behuizing voor iPhone en iPad

Apple-Glass
Mocht Apple in de toekomst de iPhone en iPad in een volledig glazen behuizing willen hullen, dan kan dat met het onlangs verkregen patent op deze nieuwe techniek.

Het patent met het nummer 8,773,848 en de bijnaam ‘Fused Glass device housings’ werd al in 2013 ingediend, maar pas gisteren geaccepteerd. Deze nieuwe methode maakt het mogelijk om alle elektronica van een smartphone, tablet, TV of monitor in een glazen jasje te steken. Verschillende glasoppervlakten worden hiervoor samengesmolten om zo één geheel te creëren.

Apple patent

Na afloop kan er gekozen worden of de achterste glasplaat transparant blijft (zodat je de binnenkant kunt bekijken), of er een tint aangebracht wordt. Ook is er veel aandacht voor het verstevigen en polijsten van de glasplaten, zodat ze niet na een val kapot springen.

Er gaan al langer geruchten rond over een gebogen scherm van een nieuwe iPhone of iPad, en hoewel dit patent dit niet specifiek noemt, geeft het wel aan dat Apple nadenkt over de mogelijkheden van glas. Al blijft het bij dit soort conceptpatenten natuurlijk de vraag of deze techniek ooit het daglicht te zien krijgt.

Nog geen reacties

  1. Tja, leuk hoor, maar wat heb je er eigenlijk aan? Deze telefoons hebben een zekere status van design hoog te houden. En wat doet de gemiddelde consument? Die vouwt er een hoesje om heen. I rest my case.

  2. Tja, leuk hoor, maar wat heb je er eigenlijk aan? Deze telefoons hebben een zekere status van design hoog te houden. En wat doet de gemiddelde consument? Die vouwt er een hoesje om heen. I rest my case.

  3. Geweldig, kunnen ze nog sneller kapot. Komen ze eerst met saffierglas dat sterker is, waardoor de durability beter wordt, komen ze dan met dit.. Maarja dit is natuurlijk een revolutie aangezien het Apple is, wat een trieste bedoening. Als ze design zo hoog in het vaandel hebben moeten ze misschien stoppen met gebruiksvoorwerpen te produceren.

  4. Geweldig, kunnen ze nog sneller kapot. Komen ze eerst met saffierglas dat sterker is, waardoor de durability beter wordt, komen ze dan met dit.. Maarja dit is natuurlijk een revolutie aangezien het Apple is, wat een trieste bedoening. Als ze design zo hoog in het vaandel hebben moeten ze misschien stoppen met gebruiksvoorwerpen te produceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *