Apple loopt miljarden potentiële iPhone kopers mis

Rijen voor Apple Store Shanghai
Apple verdient lekker aan de iPhone, om dit bericht maar met een flink understatement te beginnen. Toch zou Apple potentieel honderden miljoenen extra iPhones kunnen verkopen.

Volgens een rapport op Bloomberg loopt Apple maar liefst zo’n 2,8 miljard smartphone kopers mis. Dit komt doordat Apple wereldwijd met slechts zo’n 240 van de ongeveer 800 providers afspraken heeft gemaakt over de verkoop van de iPhone.

Zo zijn er bijvoorbeeld geen afspraken met China Mobile, de grootste provider ter wereld, of met NTT DoCoMo de grootste provider van Japan. Maar ook in groeimarkten als India en Rusland zijn er nog veel providers die de iPhone niet aanbieden.

Apple stelt op diverse manieren behoorlijk hoge eisen aan providers die de iPhone willen verkopen. Zo moeten deze bijvoorbeeld gegarandeerd enorme hoeveelheden iPhones afnemen en worden er eisen gesteld aan de kwaliteit van het netwerk. Van de 800 providers wereldwijd zouden grofweg 500 providers over een netwerk beschikken dat aan de eisen van Apple voldoet.

Een “budget iPhone” kan hier mogelijk verandering in brengen. Met een dergelijk toestel zou Apple het eisenpakket wat kunnen versoepelen waardoor potentieel miljarden extra smartphone kopers kunnen worden bereikt. Aartsrivaal Samsung doet het wat dat betreft een stuk beter want Samsung toestellen worden momenteel al door nagenoeg alle providers wereldwijd aangeboden.

Nog geen reacties

  1. “En worden er eisen gesteld aan de kwaliteit van het netwerk.”

    Waren ze die passage vergeten toen de deal met T-Mobile werd gesloten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *