Apple maakt bijna 7 miljard winst in drie maanden tijd


Uit Apple’s kwartaalcijfers blijkt dat de sleet er nog lang niet inzit. De iProducten blijven over de iToonbank vliegen.

Zojuist maakte Apple haar resultaten bekend over het fiscale Q3 van 2013, de maanden april, mei en juni. Hieruit blijkt dat de iPhone, iPad en Macs in de volgende aantallen zijn verkocht:

  • 3,8 miljoen Macs
  • 31,2 miljoen iPhones
  • 14,6 miljoen iPads
  • 4,57 miljoen iPods

Dit betekent voor de iPhone een groei van 20 procent in vergelijking met een jaar eerder. Apple verkocht toen 26 miljoen iPhones en 17 miljoen iPads. Ja, daarmee zien iPad-verkopen zien er minder rooskleurig uit, want die zijn met 14,1 procent gezakt. Ergens viel dit te verwachten. Vorig jaar werd de nieuwe iPad geïntroduceerd, en dit jaar is het vooralsnog stil gebleven rondom nieuwe tabletsausjes.

Miljardenwinst
In de afgelopen drie maanden boekte Apple een omzet van 35,3 miljard dollar. De winst kwam uit op een fabelachtige 6,9 miljard dollar. Extreem veel, niet waar? Wel, vorig jaar (over dezelfde periode) kwam de winst 21,6 procent hoger uit. Apple – en de aandeelhouder – is hier dus allerminst blij mee.

Analisten verwachten dat Apple in het komende fiscale kwartaal 37,9 miljard omzet zal draaien.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *