Apple maakt geheugen upgrades goedkoper!

Apple maakt geheugen upgrades goedkoper!
Apple doet iets minder zuinig.

Normaal gesproken denk je niet bij Apple-producten aan iets goedkoops. Integendeel, de producten van Apple kunnen krankzinnig duur geconfigureerd worden. Wat dat betreft is het goed nieuws dat Apple het upgraden van het geheugen goedkoper heeft gemaakt. Het gaat hier om optionele upgrades die je doet bij het configureren van een nieuwe iMac of MacBook.

Een iMac Pro komt standaard met 32 GB werkgeheugen. Upgraden naar 64 GB kostte voorheen 960 euro, dat is nu 480 euro. Nog steeds een flink bedrag, maar het scheelt een flinke slok op de borrel. Is dit niet voldoende dan kun je upgraden naar 128 GB of zelfs 256 GB. Kiezen voor 128 GB kost 2.400 euro, voorheen 2.880 euro. Voor 256 GB ben je nu 6.240 euro kwijt. En ja, we hebben het nu nog steeds over geheugen. Een optie. Op een computer.

Apple heeft tevens het SSD-geheugen goedkoper gemaakt. Een upgrade van 2 TB kost nu 720 euro. Dat was 960 euro. Voor 4 TB moet je 2.880 euro betalen. Dat was 3.360 euro.

Het zijn kortingen van enkele honderden euro’s, maar het gaat over bedragen die toch al krankzinnig hoog lagen. De professional zal hier baat bij hebben. De gemiddelde consument kijkt niet eens serieus naar dit soort opties.

2 reacties

  1. Inhakend op de laatste alinea, je kunt ‘goedkoper’ inderdaad beter omschrijven als ‘minder krankzinnig’. Want uitgaande van een uitbreiding van 32 Gb werkgeheugen, betaal je, afhankelijk van merk en snelheid van de modules, op dit moment zo’n beetje 170-230 euro voor een setje van 2x 16 Gb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *