Apple maakt oudere apps beschikbaar voor oude iOS versies

iOS compatible apps
Aan de vooravond van de lancering van iOS 7 komt Apple met goed nieuws voor mensen met iDevices die geen update naar iOS 7 krijgen. Vanaf nu is het namelijk mogelijk om op een iPhone, iPad of iPod die draait op een oudere iOS versie toch een, oudere, versie van een app kan installeren.

Als je nu een app zoals bijvoorbeeld Twitter of Instagram op een oudere versie van iOS wil installeren krijg je de melding dat het (eindelijk) mogelijk is, maar dat je dan wel de laatst ondersteunde versie krijgt.

Je krijgt dus niet de allernieuwste versie van de app, maar wel eentje die werkt op je besturingssysteem. Zoals je weet draait iOS 7 op de iPhone 4 of nieuwer, de iPad 2 of nieuwer, de iPod Touch 5e generatie en de iPad Mini.

Deze nieuwe policy zorgt er voor dat ontwikkelaars sneller door kunnen stomen naar nieuwe functies en minder rekening hoeve te houden met het feit dat ze in elke nieuwe versie veel oude iOS versies moeten blijven ondersteunen. Aan de andere kant zorgt zit wel voor fragmentatie. (via: engadget.com)

Nog geen reacties

  1. Was het maar waar. Mn oude iPad 1 doet t nog prima, maar als ik de Twitter-app wil installeren blijft t apparaat schreeuwen dat mn iOS te oud is en tenminste naar versie 6 toe moet. Wel, dat gaat dus niet… Great Job, Apple (NOT!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *