Apple maakt speaker met gezichtsherkenningssoftware

Apple
Volgende maand zou een kit voor developers worden aangekondigd tijdens de WWDC.

Dat nieuws brengt Cnet. De geruchten over een Siri-speaker, die lijkt op de Echo van Amazon, gaan al langer. Ze zijn vandaag echter een stuk betrouwbaarder geworden. Op de Apple World Wide Developers Conference zou namelijk een nieuwe software-development-kit worden geïntroduceerd, waarmee apps integratie met Siri kunnen krijgen. Zo zou een speaker kunnen worden gebouwd die concurreert met die van Amazon en de Google Home, die momenteel ook in ontwikkeling is. Volgens de laatste berichten zou hij volgend jaar op de markt komen en anders dan de concurrenten beschikken over gezichtsherkenning.

De Echo van Amazon werkt al goed samen met iPhones, dus is het niet zo gek dat Apple met zijn eigen smart-speaker op de proppen komt. De Echo heeft integratie met onder meer Spotify en Uber. Vorige week toonde Google voor het eerst zijn Google Home-speaker aan het publiek.

De gezichtsherkenningssoftware zou er dan weer voor zorgen dat op basis van het profiel van de in de kamer aanwezige personen automatisch de juiste muziek wordt geselecteerd.

Of de camera ook geschikt is voor beveiliging zegt Cnet niet.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *