Apple maakt zelfrijdende auto slimmer met nieuwe software

Auteur: , 1 Reactie
Apple maakt zelfrijdende auto slimmer met nieuwe software

Het techbedrijf werkt op de achtergrond aan software om de technologie te verbeteren.

Onderzoekers van Apple hebben een nieuw rapport gedeeld op de publieke website arXiv. Op deze site delen onderzoekers papers alvorens deze officieel gepubliceerd worden. Via deze weg vragen de medewerkers om feedback zodat de technologie verder kan worden verbeterd.

Normaal gesproken deelt Apple geen nieuwe ontwikkelingen met de buitenwereld. Het is opmerkelijk te noemen dat het rapport zo open en bloot naar buiten is gekomen. De software genaamd ‘VoxelNet’ helpt computers om driedimensionale objecten te detecteren. In de publicatie omschrijven de Apple-onderzoekers hoe een autonome auto voetgangers en fietsen beter kan herkennen.

Autonome voertuigen gebruiken doorgaans een combinatie van tweedimensionale camera’s in combinatie met LiDAR-sensoren. Zo herkent de auto objecten die zich om het voertuig begeven. Omdat de camera’s met een lage resolutie werken, is het lastig om bijvoorbeeld voetgangers of fietsers te onderscheiden. Met ‘VoxelNet’ denken de Apple-onderzoekers een doorbraak te hebben gevonden. De succesvolle proeven vonden plaats in een simulatie en niet op de openbare weg. (via Reuters)1 reactie

“Omdat de camera‚Äôs met een lage resolutie werken, is het lastig om bijvoorbeeld voetgangers of fietsers te onderscheiden.”

Dat snap ik niet. Zelfs een eenvoudige gsm heeft al een heel goeie camera. Waarom dan niet op auto’s??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).