Apple macOS 10.15 Catalina officieel, dit is er nieuw

Handig
Lekker gamen op een Mac.

Na de razendsnelle uitrol van subsequente iOS 13-updates heeft Apple nu het nieuwste besturingssysteem voor hun computers uitgebracht. Het gaat om macOS 10.15 Catalina, dat het allerbelangrijkst mogelijk maakt om lekker te gamen op een MacBook of iMac.

Er is namelijk eindelijk integratie van het briljante Apple Arcade in macOS. Gebruikers kunnen naast mobiele platformen nu ook hun laptop of desktop gebruiken om op te gamen en omdat Apple’s apparaten doorgaans niet zo geschikt zijn om op te gamen, is een milde Apple Arcade-game misschien precies wat Mac-gebruikers nodig hebben.

MacOS 10.15 maakt het mogelijk om onder andere met het toetsenbord en trackpad te gamen, maar er is ook ondersteuning voor andere input-apparaten, waaronder een muis, Xbox Wireless Controller met Bluetooth of een PlayStation DualShock 4.

Verder is iTunes zoals al aangekondigd niet meer te vinden in macOS 10.15. In plaats daarvan hebben gebruikers toegang tot de gloednieuwe Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV apps. Ook is de SideCar-functie een toffe toevoeging, want andere Apple-apparaten (bijvoorbeeld een iPad) kunnen nu als tweede scherm of tekentablet dienen.

Tot slot beperkt Apple de indringerige natuur van sommige apps door ze toestemming te laten vragen voor toegang tot gebruikersdocumenten en geeft het OS inzicht in hoelang gebruikers hun tijd doorbrengen op specifieke apps of websites. Over de overige veranderingen lees je in dit artikel verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *