Apple Maps een stuk populairder op iOS dan Google Maps

Auteur: , 57 Reacties
Apple Maps

Wist de app dan na alle grappen en grollen toch groot te worden?

De kaartendienst wordt drie keer zoveel gebruikt tegenover directe concurrent Google Maps. Dit zegt Apple tegenover AP. Dat is opvallend, aangezien Apple Maps een stroeve start maakte, waarbij heel het internet de dienst op de hak nam. Zo werden mensen verkeerd de weg op gestuurd en dat zorgde voor een beschadigde reputatie.

In de afgelopen drie jaar heeft de techgigant hard gesleuteld aan de kaartendienst. En blijkbaar werpt het zijn vruchten af. Hoewel Google Maps wereldwijd nog steeds de nummer één in mobiele kaarten-app is. Dit komt mede doordat de zoekgigant zijn app op meerdere mobiele besturingssystemen beschikbaar heeft gesteld, terwijl Apple Maps alleen te gebruiken is op iOS. Apple beweert tegenover AP dat de applicatie elke week vijf miljard verzoeken moet verwerken. Of de app ooit naar Android zal komen is niet bekend.57 reacties

Ik denk dat at mede komt omdat veel Apple-gebruikers denken dat Appel gelijk staat aan kwaliteit en daarbij minder naar het product zelf kijken.
@robert110: als je een appelproduct koopt staat appelflaps (euh… maps) al voorgeïnstalleerd. Het merendeel van de apple-adepten kijkt per definitie niet verder dan dat (een bekend symptoom van appleitis waar de medische wetenschap zich gek genoeg nauwelijks mee bezig houdt).

Overigens vind ik google maps prima werken op een PC, maar op telefoon een stuk minder. Gebruik daar dan ook here maps, minder uitgebreid maar stukken efficiënter.
@Griffin: Niet verder kijken dan het voorgeïnstalleerde programma heeft weinig met Apple te maken, maar met luiheid van de mens. Vroeger was Internet Explorer om net diezelfde reden de dominante browser, hoewel het altijd al een kutprogramma is geweest.

Ik voel een paar anti-monopolie-rechtszaken aankomen…
Is er echt zoveel verschil tussen al die ‘ mapsoftware’ en navigatie?

Ik heb TomTom, Google en Here gebruikt en allemaal werkte het .. wel doet Here het het beste, maar dat is dan ook mijn nieuwste, dus die anderen kunnen ondertussen ook wel weer beter zijn dan toen ik ze had.
@dracae: ja, er is daadwerkelijk veel verschil tussen navigatie-systemen. De kloof tussen de diverse systemen wordt kleiner, maar als het gaat om routing, snelheid, timing en accuratesse van aanwijzingen en zeker als het gaat om hoe een systeem om gaat met onverwachte situaties (bestuurder die de route niet volgt, wegopbrekingen, vertragingen, etc) zijn de verschillen nog best groot. Maar ja, dat merk je pas als je er mee gaat rijden…
@Griffin: Nokia Here is echt top inderdaad! Volgens mij hoorde ik ook dat de auto fabrikanten dit systeem gaan gebruiken in de toekomst.
@robert110: nee, ik ben gewoon te lui om google maps te downloaden
@stino: de wereld gaat ten onder door mensen zoals jij
@robert110: Android of iPhone, het zijn allemaal goede telefoons voor mensen met verschillende wensen. Dat een iPhone technisch achterhaalde troep met een te groot prijskaartje is klopt niet. Dat een Android onstabiel is en steeds vastloopt is ook onzin. Dat Samsung altijd de beste androids maakt is ook onzin, waarom mensen altijd een samsung kopen in plaats van een andere android verbaast me, puur kuddegedrag van mensen die onvoldoende geinformeerd iets kopen.
@knipperlichtje: Dat van Samsung dacht ik ook. Ondanks dat ik open sta voor alle Android merken ben ik telkens weer op een Samsung uit gekomen. Niet de mooiste, maar voor mij toch wel de beste.
@Vanquish: TIP; kijk eens naar de LG G4.
@coffeecup: LG….. serieus! ?
@Vanquish: nog een andere tip dan: kijk eens naar Motorola. De X-Style is een prima toestel voor minder centjes dan het Samsung-equivalent en dat geldt eigenlijk ook voor de andere Moto X varianten.
@knipperlichtje: ios vind ik gewoon een prettig besturingssysteem daarom kijk ik niet verder heb nooit iets van goh ik wou dat…

Plus apple heeft een prima restwaarde als je na je abbonement je toestel wilt verkopen.
@knipperlichtje: Ik ben anders! Ik heb een Sony :P
@hight96: Huawei Mate 7 hier. Nog anderserser…

Lekker boeiend verder..
@robert110: Gezien je auto voorkeur heb jij geen idee wat kwaliteit is ;)
Haha ik had dat kleed vroeger, jaren op vermaakt :)
@Donstil: als je dat kleed niet had als kind, heb je echt een kutjeugd gehad. Kan me niet anders voorstellen. Dat kleed was episch, net als de matchbox, majorette en siku autootjes.
@Thijsj: Dank. Nu voel ik me echt rot. En oud. :(
@thijsj: hou gewoon je smoel, ik had een prima jeugd
@thijsj: ik kreeg potloden en oude dozen om het zelf te maken. Er was niet eens geld voor nieuwe kleding, laat staan voor dit soort speelgoed. Autootjes waar ik mee speelde waren van mijn vader en zijn broers geweest. Maar ik heb absoluut een geweldige kindertijd gehad, liefde in overvloed!
@thijsj: heerlijke tijd als het regende met de auto’s spelen en als het droog was naar buiten met iedereen in de buurt. Moet je ze nu zien met de playstation en smartphone staan ze op en gaan ermee baar bed.
@Donstil: haha. Iedereen wel.
Tuurlijk zijn er meer apple maps gebruikers, het zit standaard op de devices. Het is eerder kwalijk te noemen dat apple maps zo bagger is dat een kwart van de gebruikers de standaard app niet gebruiken en voor googlemaps gaan.
@MrSkyline: dat is vast door de slechte start gekomen. Het werkt nu echt prima namelijk
Komt waarschijnlijk doordat google maps standaard niet geïnstalleerd wordt en de meeste mensen het verschil niet eens weten. Daarnaast wordt apple maps meestal standaard geopend vanuit andere apps.
Apple maps staat dan ook al standard op IOS dus indien het “werkt” dan zal je ook niks anders downloaden. Idem voor Android telefoons maar dan met google maps. Al werkt in elk geval google maps veeeel beter.
@bogaertd: Ik ben zelf Apple gebruiker en gebruik hierbij altijd Apple maps. Ik snap de kritiek op Apple maps niet, wat maakt Google maps zoveel beter?
@bond007: in eerste instantie begreep ik de kritiek wel, maar het werkt inmiddels net zo goed
Vindt apple maps prima werken. Qua satelietbeelden ook veel recenter dan google maps(bij mij in de regio dan).
Ik heb de laatste tijd eerlijk gezegd dat Apple maps ook beter werkt dan Google Maps, wat een lange tijd totaal niet zo was. Maar dat kan aan m’n telefoon liggen.
Veel anti appel mensen hier, jaloers?
Apple gebruikers kennen gewoon de weg niet. Anders hadden zij de Android telefoons ook wel gevonden.
Ik gebruik uit gewoonte eigenlijk google maps. Nooit een andere overwogen (heb wel een Iphone).

Heeft iemand trouwens nog een goede tip voor een map/navigatie service die ook offline werkt (ivbm gebruik buiten de landsgrenzen)?
@stephano: Here Maps
@stephano: ooit al eens gehoord van tomtom?
@fetsertje: Ja die gebruik ik op dit moment ook voor op reis, maar ik zou het praktischer vinden om die niet extra mee te hoeven nemen en gewoon van mijn telefoon op aan te kunnen.
@stephano:ik bedoelde tomtom voor op de telefoon. Dit werkt echt perfect icm gps. De kaarten kun je op je telefoon opslaan dus het verbruikt geen data verbruik. Is wel prijzig volgens mij.
Ik heb beide op mijn Iphone staan en ook beide gebruikt. Tegenwoordig gebruik ik alleen nog apple maps. Net wat fijner in gebruik
Gebruik naar alle tevredenheid GPS nav op de iPhone. Apple maps gebruik ik dagelijks om even de files te checken op de te nemen route.
Ik gebruik op m’n appeltje HERE maps. Completer en nauwkeuriger dan Google maps en Apple maps bij elkaar.
@e1000bmw523i: nauwkeuriger? Ik gebruik ook vaak HERE maps omdat ik niet altijd dataverbinding heb. (Woon in Kansas City… Uur buiten de stad is er niks meer) maar in vergelijking tot google maps is die hier toch in de stad zelf zeker niet zo nauwkeurig en up to date. Tevens wijkt de verwachte reistijd behoorlijk af van werkelijke reistijd.
@Pordon: Ik denk dat HERE vooral een Europees/Scandinavisch dingetje is. Hier nog nooit problemen gehad.
Ik gebruik al jarenlang Apple en ben eerlijk gezegd wel een fan maar Google Maps werkt gewoon beter qua snelheid en het vinden van bedrijven of winkels. Apple had nooit over moeten gaan op zijn eigen maps. Vraag me af hoelang het nog zo doorgaat met de arrogantie van het bedrijf..
Ik werd echt helemaal mongool van Apple maps op iPhone. Met Google nog nooit ergens foutgereden.
Ik heb een iphone en gebruik hem eigenlijk altijd werkt goed alleen soms weer hij wel eens een straat niet. Dan schakel ik over op google maps en die weet het altijd. Dus helemaal top is het nog niet.
Ik kijk altijd even op de computer, Google Maps wel. En dan hoop ik maar dat ik het onthou…

Wat verbazingwekkend goed lukt eigenlijk. En desnoods ga ik wel even prutsen met mijn telefoon of die TomTom die ergens in de krochten van mijn dashboardkastje ligt.
Zelf een iPhone 6, maar gebruik bijna altijd Google maps. Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘patisserie Amsterdam’ dan krijg je betere zoekresultaten. Ook de navigatie functie is beter. Een aantal functies zoals bijv. ‘vermijd tolweg’ heb je niet.
Ik heb met apple maps de grootste moeite om adressen te vinden. Weet erg vaak geen raad met de ingevoerde bestemming. Dus google maps maar gedownload. Alhoewel google ook erg onhandig is op de iphone app
Ik gebruik Waze op mijn iPhone, werkt voortreffelijk.
Laatste tijd houdt Google maps me een beetje voor de gek. Iets anders zeggen dan op het schermpje staat. Toen weer overgegaan naar Apple. Heel erg verbeterd! Voordeel van Google is dat je een fietsoptie hebt en dat inderdaad, zoals hierboven werd aangekaart(jaja), de Google places is geïmplementeerd. Heel prettig met winkels, tramhaltes, bedrijven etc vinden.
Ik gebruik beide, en beide werken goed.
Ik gebruik een landkaart werkt ook goed!?
De halve aardbol loopt zowat met een iPhone, plus Google maps werkt voor geen meter. Dus ik snap het wel.
hier ook ware, met startars thema! onderweg lichtzwaarden verzamelen, wat wil je nog meer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).