Apple Maps stuurt mensen de landingsbaan op

Apple Maps vliegveld fail
Mensen die blind vertrouwden op de instructies van Apple Maps kregen de schrik van hun leven toen ze plotseling de taxibaan opreden en de landingsbaan wilden oversteken. Blind vertrouwen op je navigatiesysteem is nooit verstandig en blind vertrouwen op Apple Maps is helemaal iets voor mensen die van spanning houden.

Medewerkers van Fairbanks International Airport in Alaska hadden alleen in de afgelopen 3 weken al tweemaal te maken met automobilisten die vrolijk aan kwamen rijden via de taxibaan die vliegtuigen gebruiken om van en naar de landingsbaan te rijden. Apple Maps stuurde de automobilisten niet direct de landingsbaan op, maar zoals je op de kaart hierboven kan zien ligt de aankomst- en vertrekhal recht voor je neus als je aankomt rijden via Taxiway Bravo.

“These folks drove past several signs. They even drove past a gate. None of that cued them that they did something inappropriate,”

En met het einddoel in zicht is de verleiding wel heel groot om de landingsbaan over te steken. Dat er dan van links of rechts een Boeing 737 aan kan komen is een bijkomend probleem.

Toen begin deze maand het vliegveld er achter kwam dat Apple Maps gevaarlijk instructies gaf werd uiteraard direct contact opgenomen met Apple. Er werd toen beloofd dat het direct opgelost zou worden, maar dat bleek niet het geval, want een tijdje later gebeurde het wederom.

“We asked them to disable the map for Fairbanks until they could correct it, thinking it would be better to have nothing show up than to take the chance that one more person would do this,”

Volgens Apple zou het probleem vanaf vandaag echt oplost moeten zijn. Laten we het hopen. (via: alaskadispatch.com)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *