Apple moet $862 miljoen aftikken

Ja, ga er maar even voor zitten
De Universiteit van Wisconsin kan weer wat nieuwe gebouwen bouwen dankzij een bijna gewonnen patentzaak.

Dus jij was al over de zeik voor de paar tientjes die moet inleveren voor een beetje te hard rijden? Wees blij dat je geen patenten van Amerikaanse universiteiten gebruikt, dan was je een stuk duurder uit geweest. Apple kan er over meepraten, de computer- en telefoonbakkers mogen waarschijnlijk $862 miljoen inleveren.

De universiteit ontdekte dat Apple gebruikmaakt van een patent dat ze in 1998 lieten vastleggen. In het patent wordt uitgelegd hoe je een processor efficiënter kunt laten werken. De chips die de overtreding maken zitten in de iPhones 5s, 6, 6 Plus en verschillende iPads.

Uiteraard vindt patentkoning Apple dat het patent ongeldig is, maar de jury in Wisconsin is het daar niet mee eens. Zij vinden dat het patent wel degelijk rechtsgeldig is, en gaat nu laten uitzoek of Apple wist dat ze een inbreuk maakten.

Als dat allemaal is bepaald gaan ze uitrekenen hoe groot de schade is, en dat kan dus oplopen tot $862 miljoen. Als het geld bij de universiteit binnenkomt kunnen de bestuurders daar weer verdergaan met de hobby van universiteitsbestuurders: nieuwe gebouwen bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *