Apple moet dokken voor onbruikbaar gemaakte iPhones

Auteur: , 1 Reactie
Apple moet dokken voor onbruikbaar gemaakte iPhones

De schade loopt op tot enkele miljoenen.

Apple heeft het de laatste tijd moeilijk in de rechtszaal. Het heeft nogal een eigen willetje qua regels, maar wordt daarin (gelukkig) vaak tegengehouden door diverse rechters. Zo ook in Australië, waar Apple een boete wordt opgelegd (via Reuters) omdat het gerepareerde iPhones en iPads na een update onbruikbaar maakte.

Na een software-update in 2016 was het namelijk onmogelijk om deze apparaten te gebruiken wanneer het scherm door een externe partij was gerepareerd. De toezichthouder AUstralian Competitor and Consumer Commission kwam hier achter en klaagde het miljardenbedrijf uit Cupertino aan. Na beoordeling van de rechter blijkt dat Apple’s regeling in strijd is met de Australische garantiewet.

Apple moet omgerekend 5,7 miljoen euro moet betalen. Op dit moment zijn er minstens 275 consumenten de dupe van dit beleid. Volgens ACCC wordt hiermee bevestigd dat de volledige garantie van een product niet vervalt bij reparatie door een externe partij.

Apple meldt aan Reuters dat het met de toezichthouder ‘productieve gesprekken heeft over dit onderwerp’. De fout is beter bekend als ‘Error 53’ en heeft het nodige losgemaakt bij de getroffenen. De ACCC heeft op dit moment ongeveer 5000 klanten benaderd.1 reactie

Tja, al zou het tien miljoen dollar zijn voor Apple is dat small change pocket money. En de reputatieschade zal ook wel meevallen, gezien het feit dat hun klanten ook hun grootste fans zijn.

Ik vind het zorgelijk dat zulke bedrijven er relatief zó gemakkelijk van af kunnen komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).