Apple Music komt niet naar nieuwe iPod Nano & Shuffle

Auteur: , 1 Reactie
iPod Nano

Een opmerkelijke keuze, of logische stap van Apple?

Recent heeft Apple zijn iPod-lijn voorzien van een update. Zo zijn de iPod Nano en Shuffle helemaal fris anno 2015. Nou ja, bijna dan. Want de iPods zullen geen gebruik kunnen maken van Apple’s eigen muziekdienst. Wie probeert via iTunes muziek van Apple Music op zijn of haar iPod te zetten krijgt de volgende melding te zien:

melding

De reden is dat de iPods geen mogelijkheden hebben om te verbinden met de internets, de apparaatjes beschikken namelijk niet over WiFi. Zo kan Apple niet nagaan of er een geldig abonnement actief is en is het dus onmogelijk om te checken of er voor muziek van Apple Music op de iPods betaald is. Of Apple met een Music-functie komt naar de iPods in de toekomst is niet bekend. Vooralsnog lijkt het erop dat de muziekdienst er niet gaat komen voor de Nano en Shuffle.1 reactie

Ik snap het probleem eerlijk gezegd niet. Als vanouds zet je je muziek via iTunes gewoon op de iPod. Omdat Apple Music opeens bestaat betekent niet dat iedereen gelijk daar gebruik van gaat maken. En het lijkt mij ook logisch dat je music vanaf daar niet op een iPod kan zetten, want dan kan je iemand anders zijn abbo gebruiken en alles downloaden voor offline gebruik.

Trouwens, de nano en shuffle hebben eigenlijk alleen maar een paar kleuren erbij gekregen en that’s it. Dit kan je geen update noemen en ze zijn dus niet weer “helemaal fris anno 2015”. Apple had bij de nano de software moeten aanpakken, want deze werkt gewoon niet zo lekker als de Music app op iOS. De shuffle had meer opslag moeten krijgen, want de 2gb, “anno 2015”, is te triest voor woorden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).