Apple Music verliest nog meer abonnees

Tim Cook
De Amerikaanse techgigant komt met eigen cijfers.

De muziekdienst van Apple levert steeds meer in. Waar ruim 15 miljoen gebruikers de dienst hebben uitgeprobeerd, zijn er nu nog slechts 6,5 miljoen betalende abonnees over, zegt Apple CEO Tim Cook.

Volgens de Apple-baas maken op dit moment ruim 8,5 miljoen mensen gebruik van het gratis proefabonnement. Cook doet een “WC-eendje” in een verklaring:

“I’m finding personally that I’m discovering a whole lot of music that I wasn’t listening to before. I think it’s fabulous, and to have over 15 million on there, and 6.5 million in the paid category, I’m really happy about it. And I think the runway here is really good.”

De uitspraken deed hij op het Wall Street Journal Technology event in Laguna Beach, Californië. Verder vertelde de CEO dat Apple zich meer gaat inzetten op het gebied van gelijke rechten voor de mens. Zo wil het bedrijf meer goede doelen sponsoren en activiteiten steunen. Dit, om de gedachte van Steve Jobs levendig te houden.

Apple Music staat met zijn actuele cijfers in de schaduw van de concurrentie. Spotify heeft momenteel meer dan 20 miljoen betalende abonnees en ruim 75 miljoen gratis gebruikers. Het techbedrijf uit Cupertino moet dus aan de bak om een groei te maken met zijn muziekdienst.

Nog geen reacties

  1. Spotify opkopen, weet je zeker dat je iets goeds in huis hebt.

    Al met al heb ik 2 dagen Apple music geprobeerd naast met spotify, Apple music werkt gewoon niet prettig.

    • @Donstil: Niet te vergelijken. In het begin van Spotify was de markt nog klein en de behoefte voor streaming muziek minimaal. Nu is dat vele malen groter en wat Apple nu probeert is mensen met een iPhone en een Spotify abo daar weg te trekken. Of is dit wel belangrijk voor je omdat je Apple aandelen hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *