Apple: nieuwe toetsenborden niet naar oude MacBook

MacBook
Helaas pindakaas.

Met de introductie van de 2016-2017 generatie MacBooks kwam Apple, naast een Touch Bar, ook met een nieuw toetsenbord. Die introductie verliep niet vlekkeloos. Van over de hele wereld kwamen er klachten dat dit nieuwe toetsenbord niet altijd evengoed zou reageren op toetsaanslagen. Ook zijn er klachten bekend van toetsenborden die plakkerig zouden aanvoelen.

Nog niet zo gek lang geleden kwam Apple daarom met een reparatieprogramma die het euvel moest verhelpen. Vorige week introduceerde het techbedrijf nieuwe MacBooks met wederom een gloednieuw toetsenbord. Apple heeft echter laten weten dat dit nieuwe toetsenbord niet naar de 2015-2017 MacBooks komen die onder het reparatieprogramma vallen, aldus het bedrijf tegenover Macrumors.

Het bestaande toetsenbord in de MacBook wordt aangepakt en krijgt geen exemplaar zoals we die nu hebben op de nieuwe MacBooks. Wie een 2015-2017 MacBook bezit en problemen heeft met het toetsenbord kan zich melden in een Apple-winkel. Een ‘ouderwetse’ MacBook kopen met het traditionele toetsenbord kan helaas niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *