Apple onderzoekt opzwellende iPhone 8-accu’s

iPhone 8 Plus met opzwellende accu
Apple onderzoekt meldingen van accuproblemen met de iPhone 8. Is er meer aan de hand of valt het allemaal wel mee?

Tot nu toe zijn er twee gevallen bekend, allebei met de iPhone 8 Plus. De batterij zou opzwellen, waardoor de behuizing open breekt. De eerste klant komt uit Taiwan en claimde dat ze haar iPhone alleen met de originele lader had gebruikt. De iPhone zou naar Apple gebracht zijn voor verder onderzoek.

Het tweede geval vond plaats in Japan. Ook daar liet de behuizing los door een opzwellende accu. Apple heeft nog geen verklaring voor de problemen gegegeven, maar bevestigde tegenover MacRumors wel dat het op de hoogte is van de incidenten en onderzoek doet.

Moeten we ons zorgen maken? Ja en nee. Natuurlijk hoort het eigenlijk niet te gebeuren, maar de accu’s zwellen juist op om te voorkomen dat ze vlam vatten. Daarnaast heeft vrijwel elke fabrikant last van deze problemen met lithium-ion accu’s: in 99,99 procent van de gevallen gaat het goed, heel soms dus niet.

Nog geen reacties

  1. Binnenkort [URL=https://www.yourmacstore.nl/refurbished?c_id=1068&n_id=9&l_id=0&a_id=&aff_id=265820&aff_x=Apparata%20BV&pu=]HIER![/URL] te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *