Apple onthult 9.7-inch iPad met Pencil ondersteuning

Auteur: , 2 Reacties
Apple onthult nieuwe 9.7-inch iPad met Pencil ondersteuning

Speciaal voor studenten.

Vanmorgen (Amerikaanse tijd) heeft Apple een presentatie gegeven op een educatie evenement in Chicago. Het ging er niet alleen over onderwijs, want het techbedrijf had ook nieuwe producten meegenomen.

Apple CEO Tim Cook presenteerde op het podium een nieuwe 9.7-inch iPad met ondersteuning voor de Apple Pencil. Op het event maakte Apple-medewerker Greg Joswiak duidelijk dat het formaat van 9.7-inch de populairste grootte is onder de iPads. Het is voor het eerst dat een Apple Pencil werkt op een niet-Pro iPad.

De iPad komt met een HD Facetime camera, Touch ID, en een acht megapixel camera. Onder de kap zorgt Apple’s A10 processor voor de kracht. De tablet moet volgens Apple zo’n 10 uur presteren op een volle batterij. FaceID blijft vooralsnog een exclusieve feature voor de iPhone X. Ook heeft deze iPad nog dikke bezels en een ‘ouderwetse’ thuisknop.

De vernieuwde iPad is vanaf vandaag te verkrijgen in de Verenigde Staten. De tablet gaat 329 dollar kosten voor consumenten. Scholen krijgen korting en kunnen het apparaat voor 299 dollar aanschaffen.2 reacties

Goede prijs voor deze Ipad, zeker met een school korting.
Maar goed, het mocht ook wel met slechts 32GB en een design uit 2012.
@turbobrick: Het is gewoon een prima instapper. Mijn iPad Mini 2 is al b behoorlijk bejaard aan het raken. Ik gebruik de iPad voor 95% alleen voor media-consumptie. Dan heb je voor 450 euro (voor de 128 GB versie) een prima toestel. Maar de prijsverlaging geeft aan dat er een nieuwe iPad zit aan te komen. Misschien toch beter eventjes wachten ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).