Apple ontslaat medewerker na viral video

Apple
De techgigant was op z’n zachts gezegd niet zo blij met de publicatie van een video.

Apple heeft volgens diverse berichtgevingen een engineer ontslagen na de publicatie van een iPhone X-video op YouTube. Het toestel was op dat moment nog niet leverbaar, maar de dochter van de engineer kreeg de smartphone tijdelijk in handen tijdens een bezoek aan de Apple Campus in Californië. Ze besloot een hands-on video te maken van de iPhone X.

Dat er een hands-on video van de iPhone X op het web verscheen was geen groot nieuws. Diverse media hebben al kunnen spelen met de iPhone X en op het internet kun je genoeg hands-on previews vinden. Op het bewuste filmpje waren echter ook speciale QR codes van de Apple-medewerker te zien. Daarnaast lekten codenamen van nog niet bestaande Apple-producten uit. Behoorlijk geheime informatie dus.

Check de bewuste video hieronder, voor zolang dat nog mogelijk is. Een nieuw filmpje, waarin de dochter bekendmaakt dat haar vader is ontslagen, zie je daaronder.

[gv data=”RBeD8E2xxck”][/gv]
[gv data=”XQzGKwjr_js”][/gv]

5 reacties

  1. “QR codes van de Apple-medewerker te zien. Daarnaast lekten codenamen van nog niet bestaande Apple-producten uit”

    ik zie de codes niet, en codenamen hoor ik ook niet…?

  2. Apple probeert via alle mogelijke manieren hun producten zo geheim mogelijk te houden. De regels zijn binnen bedrijven zoals Apple erg duidelijk. Dit is een no-no…

    Medewerkers gaan nog steeds erg slecht om met bedrijfsgevoelige informatie. Niet alleen bij High-tech bedrijven zoals Apple maar bij alle bedrijven. En ik steek gelijk ‘hand in eigen boezem’.

  3. Ik werk ook op een R&D afdeling en ik sta er van versteld hoe makkelijk medewerkers buitenstaanders mededelen waar we mee bezig zijn. Ze hebben het niet eens door. En dat terwijl er toch flinke boetes tegenover staan en/of ontslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *