Apple ontvangt patent op live voicemails beluisteren

Lief berichtje inspreken
Live meeluisteren terwijl er een berichtje wordt ingesproken, waardoor je alsnog kunt besluiten of je de telefoon wilt opnemen of dat je je liefje een andere keer terugbelt. Een principe dat we nog kennen van dat goeie ouwe antwoordapparaat.

Apple heeft een patent verkregen op een techniek om net als bij een antwoordapparaat te luisteren naar de voicemailberichten op het moment dat ze worden ingesproken. Vooralsnog kun je voicemailtjes uitsluitend achteraf beluisteren, maar daar gaat in de toekomst voor iPhone-gebruikers wellicht verandering in komen.

Het patent waar het hier over gaat is US Patent No. 8,666,034 met de titel “Audio call screening for hosted voicemail systems”. Dit patent was in handen van het Rockstar consortium. Dit consortium bestaande uit tech-bedrijven als Apple, EMC, Ericsson, Microsoft, Research in Motion, Sony en anderen, kocht in 2011 meer dan 6.000 patenten op van het failliete bedrijf Nortel. Hiermee was een bedrag gemoeid van 4,5 miljard dollar. Apple heeft later voor 2,6 miljard dollar een belangrijk deel van deze patenten gekocht. (via: appleinsider)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *