‘Apple overweegt enorme investering in OLED-techniek’

Auteur: , 1 Reactie
iPhone 8

Een monsterlijk bedrag.

Eindelijk gaat Apple overstap op OLED-technologie. Ze zijn daarmee zeker niet de eersten, maar beter laat dan nooit, nietwaar? Dat de Amerikaanse techgigant er helemaal voor gaat blijkt wel uit een nieuw bericht uit Zuid-Korea. The Investor schrijft dat Apple mogelijk meer dan twee miljard dollar gaat investeren in OLED-technologie van LG. Dit geld moet LG de capaciteit geven om een exclusieve lijn op te zetten voor de productie van iPhone-schermen.

De huidige markt van OLED wordt gedomineerd door Samsung Display. Het bedrijf heeft 95 procent van de markt in handen. Ook Apple is nu nog een klant van Samsung Display. Volgens een bron uit de industrie voldoet alleen dit bedrijf aan de strenge eisen van Apple als het gaat om OLED-technologie. LG Display voldoet voor ongeveer 70 procent aan deze eisen. Het zak geld dat LG heeft gekregen moet helpen om beter en sneller aan die eisen van Apple te kunnen voldoen.1 reactie

Wisselgeld voor bedrijven als Apple. Gisteren een bericht dat Samsung 27,5 miljard euro investeert in productie van geheugenchips.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).