Hogere winst Apple dankzij iPhones, verkoop iPads slinkt

Auteur: , 1 Reactie
Apple pakt meer winst dankzij iPhones, verkoopt minder iPads

Apple zag de winst en omzet in het afgelopen kwartaal toenemen, mede geholpen door de introductie van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus een maand geleden.

In de afgelopen drie maanden verkocht Apple 39,2 miljoen iPhones, zo liet het bedrijf weten. Dat is 16 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf heeft geen onderverdeling tussen de 6 en 6 Plus geopenbaard, maar CEO Tim Cook zijn tijdens een conference call naar aanleiding van de cijfers wel dat het reguliere 4,7-inch model “aanzienlijk populairder” is.

Wie wil er nog een iPad?

De iPad is daarentegen een stuk minder populair. Apple wist er 12,3 miljoen weg te zetten, een stuk minder dan de 14,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De nieuwe iPad Air en iPad Mini zal dit komend kwartaal echter weer rechttrekken. Wel is het aantal verkochte Macs met maar liefst 25 procent toegenomen, tot 5,5 miljoen verkochte exemplaren.

De nettowinst over de afgelopen drie maanden van het gebroken boekjaar bedroeg ruwweg 8,5 miljard dollar (6,6 miljard euro), tegen 7,5 miljard dollar een jaar eerder. De omzet klom met 12 procent tot 42,1 miljard dollar. De winst per aandeel en de inkomsten vielen hoger uit dan analisten in doorsnee hadden voorspeld.1 reactie

Hogere telefoons = hogere winst?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).