Apple patenteert nieuw toetsenloos toetsenbord

Apple patenteert nieuw toetsenloos toetsenbord
Say what?

Het huidige toetsenbord opnieuw uitvinden. Apple is er mee bezig, want het techbedrijf heeft een patent aangevraagd voor een toetsenloos toetsenbord. Dat lees je goed. Een toetsenbord zonder fysieke knoppen.

Neem het idee van de Touch Bar in je hoofd en denk nu aan een toetsenbord. Zo kom je in de buurt van de plannen van Apple. Het toetsenbord werkt middels haptische feedback. Technologie die we steeds meer zien in de auto-industrie. Autofabrikanten laten fysieke knoppen achterwege en kiezen steeds vaker voor haptische feedback. Zo kun je meerdere toepassingen op één ruimte realiseren, terwijl een fysieke knop linkt naar slechts één toepassing.

Dat is ook het idee achter het toetsenloze toetsenbord van Apple. Naast het QWERTY-toetsenbord kunnen de letters verdwijnen en kan er bijvoorbeeld een muziekspeler tevoorschijn komen. Het maakt het toetsenbord een stuk interactiever. Nu is het nog een patent en bestaat de kans dat Apple uiteindelijk niets gaat doen met deze plannen. (via Patently Apple)

2 reacties

  1. Oh alsjeblieft niet zeg. Ik had destijds een Touchstreap LP van Fingerworks (voordat het door Apple werd gekocht). Supertof. Maar na een tijdje begon het nogal zeer te doen aan mijn vingertoppen. Ook die zeer geringe travel in reguliere toetsen vangt absoluut noodzakelijke “dreunen” op je vingers op. Kortom: weer een stom ding van Apple. En dat in de tijd van Cherry MX toetsen. Hoe krijgen ze het toch telkens weer voor elkaar om de plank zó mis te slaan de laatste jaren…

  2. Als er geen fysieken toetsen op zitten, is het geen toetsenbord, maar een vervangend onderdeel voor het toetsenbord.
    Allemaal onzin zooi, geef de mens gewoon weer potlood en papier, kom je vaak een stuk verder meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *