Apple Pay in 2015 naar Europa: moet Nederland wachten?

Komt Apple Pay snel naar Nederland?
Tim Cook geeft duidelijkheid over de Nederlandse introductie van Apple Pay, of eigenlijk juist helemaal niet?

Apple Pay is in de Verenigde Staten beschikbaar sinds de lancering van iOS 8.1, maar de rest van de wereld heeft in de supermarkt nog ouderwets cash of een pinpas nodig. De suggestie werd onlangs al gewerkt dat we Apple Pay in de eerste helft van 2015 in Europa kunnen gaan gebruiken en dat zou best eens kunnen kloppen.

Cook heeft tegenover het Franse iGen namelijk bevestigd dat Europeanen hopelijk nog dit jaar aan de slag kunnen met Apple Pay. Of dat ook voor ons Nederlanders geldt, blijft nog even afwachten, want we wachten in ons kleine kikkerlandje ook al jaren op Siri in onze moerstaal. Daar zou met iOS 8.3 echter verandering in moeten komen.

De beweringen van Cook sluiten overigens naadloos aan bij de aankondiging van Visa Europe. Zij lieten namelijk weten dat de betaalterminals van het bedrijf in april voorzien worden van een update, zodat ze klaar zijn voor betalingen via Apple Pay. In theorie zou je Apple Pay vanaf april dus kunnen gebruiken, het is alleen aan de techgigant om de functie daadwerkelijk beschikbaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *