Apple peilt interesse weghalen headphone jack MacBook

Auteur: , 9 Reacties
MacBook

Wel of geen headphone jack. That is the question.

In een enquête gericht aan gebruikers stelt Apple vragen over het gebruik van diens producten. Eén van de vragen luidt: “Maak je wel eens gebruik van de headphone jack-ingang op de MacBook Pro met Retina display?”. Deze kan met ja, nee of ik weet het niet beantwoord worden.

Met het slopen van de headphone jack-ingang bij de nieuwe iPhone 7 is de kans groot dat Apple deze trend in eigen huis voortzet. Je moet immers een excuus verzinnen om die gekke adapters van negen euro te verkopen.

In plaats van klakkeloos nieuwe ideeën doorvoeren peilt het Amerikaanse techbedrijf eerst de interesse onder diens klanten. Voorlopig kunnen MacBook-geïnteresseerden nog ‘genieten’ van de mogelijkheid. Als we de laatste geruchten mogen geloven beschikt de nieuwe MacBook Pro namelijk nog steeds over een headphone-jack.

Apple9 reacties

Ja die gebruik ik regelmatig.
Indien er een andere oplossing is, waarmee ik met (standaard Apple) dopjes kan luisteren zie ik geen probleem (en dan niet enkel de keuze voor draadloos).
op het werk gebruiken we hier allemaal de 3,5mm ingang om wat muziek te hebben
Met het weghalen van allerlei poorten om zo ruimte te besparen slaan ze de plank toch echt mis. Dan is hij straks 2mm dunner maar moet je wel 5 adapters meenemen voor alles.
als je dan alle koptelefoons op usb aan kan sluiten, en niet alleen een paar slechte logitechs, ja graag.
Het zal wel richting usb-c koptelefoons gaan, maarja die passen weer niet op je iphone7. Dus dan maar usb-c en lightning op de mbp.
je weet toch waarom ze die 3,5mm jack hebben weggedaan…dit is omdat ze zo beter kunnen monitoren waarvoor je die (in dit geval) lightning poort voor gebruikt en zo beter kunnen adverteren hierop. als je vaak een hoofdtelefoon aansluit of vaak een autolader…
Fijn, een laptop zonder aansluitingen. Kun je bijna net zo goed een tablet kopen…
De innovatie bron is opgedroogd bij Apple en dat is aan alles te merken.
Nu heeft men de minimalisatie drift waarbij men wilt besparen op een kleine port die in de praktijk niks extra zal opleveren met het verwijderen ervan.
Daar waar het werkte met het deleten van de DVDspeler gaat dat niet op bij het deleten van USB poorten, DVI, en nu de 3.5mm jack.

Apple wordt het nieuwe Sony.
Hoezo de optie “Not sure” je weet toch wel of je wel eens een koptelefoon opzet of niet? Volgens mij volstaat een simpele ja of nee hier prima. Wie zou er nu ‘Not sure’ invullen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).