Apple plaatst order voor 68 miljoen exemplaren iPhone 6

Vergelijking: iPhone 6 vs Android-telefoons
Bijna 70 miljoen telefoontjes. Dat is, voor een eerste order, serieus meer dan bij de vorige iPhones het geval was.

Volgens het Taiwanese Business Weekly heeft Apple voorafgaand aan de lancering deze herfst een gigantische order geplaatst bij de producent(en) van de iPhone 6. Dat ze alvast een voorraadje aanleggen, daar is niets vreemds aan, maar het aantal van 68 miljoen is wel uitzonderlijk veel.

Als het klopt dat Apple 68 miljoen iPhones heeft besteld, overtreffen ze ruimschoots de eerste order van de iPhone 5 uit 2012. Daarvan werden er ruwweg 34 miljoen besteld. Apple kan dit gedaan hebben om leveringsproblemen te voorkomen, zoals bij de iPhone 5 en 5s het geval was, maar we sluiten niet uit dat de populariteit van de iPhone 6 aanzienlijk is gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Analist Katy Huberty (Morgan Stanley) stelde eerder al dat de vraag 20% hoger zou liggen dan bij de 5s.

Dat de techgigant groots inzet is ook logisch, aangezien de iPhone 60% van de totale Apple-verkopen behelst. Met de iPhone 6 zou dit aandeel verder kunnen groeien. Apple wil de telefoon in twee schermformaten uitbrengen, 4,7 en 5,5 inch.

Wat weten we al van de iPhone 6?

Best veel. De iPhone 6 krijgt een snellere A8-processor en de camerasensor gaat in megapixels omhoog. Geen verassing hier. (Check ook ons archief voor meer iPhone 6 nieuws.) Opmerkelijker is het scherm, dat bij de iPhone 6 in beiden versies van het krasbestendige saffierglas wordt gemaakt. Techblogger Marques Brownlee wist een scherm te bemachtigen, en viel het scherm aan met sleutels en messen. Hij kreeg ze niet beschadigd.

[gv data=”5R0_FJ4r73s”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *